Centraal geregelde klimaattechniek

hdebont - KlimaattechniekEr zijn veel verschillende bedrijven die klimaattechniek verzorgen. Sommige van hen leveren enkel een aantal apparaten, andere verzorgen complete klimaatsystemen die jaren meegaan. Wat is klimaattechniek precies? Wanneer men dit woord gebruikt dan kun je denken aan zaken als goede airconditioning, effectieve warmteregulatie, of de beste luchtbehandeling. H. de bont levert uitstekende klimaattechniek voor gebruik door professionele klanten. Welk pand je ook moet voorzien, de Bont kan alles leveren. Op de website, http://www.hdebont.nl/, krijg je in één oogopslag een goed beeld van alle mogelijkheden. Wil je klimaattechniek inzetten in jouw kantoorpand of in jouw vestiging, neem dan snel een kijkje! De Bont verzorgt klimaattechniek die centraal aangestuurd kan worden. Dit noemt men ook wel een Gebouw Beheer Systeem (GBS). De voordelen van GBS over losstaande apparatuur zijn groot:

  • Alle gegevens op één plek
  • Storingen zijn direct te detecteren
  • Minder klachten
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Minder ziekteverzuim
  • Minder energieverbruik
  • Erg duurzaam

In de eerste plaats heb je alle klimaatgegevens op één plek. Hierdoor hoef je nooit meer te zoeken naar specifieke waarden, deze kun je direct uit het systeem plukken. Wanneer je alle gegevens bij elkaar hebt kun je veel sneller en veel eenvoudiger werken, je hebt veel sneller invloed op alle individuele apparaten. Wanneer je wilt zien hoe één airconditioning functioneert in vergelijking tot de andere kun je dit in een oogopslag zien. Het is niet nodig elke machine langs te lopen om deze data apart te verzamelen. Verder kun je in een GBS goed nagaan of elk gedeelte van de klimaattechniek helemaal goed werkt. Wanneer één onderdeel defect is zie je dit gelijk, je hoeft niet iedere machine apart langs te gaan. Dit bespaart je onnodig veel tijdverlies, je hoeft niet te zoeken naar een speld in een hooiberg. Deze vorm van klimaattechniek (GBS) leidt ook tot minder klachten. Elk onderdeel kan apart in de gaten gehouden worden, een defect hoeft niet langer van de kant van de werknemers te komen. Voordat het personeel doorheeft dat het toch wel iets te benauwd is op de afdeling heb je het probleem alweer opgelost. Dit leidt ertoe dat het personeel met een goed gevoel naar het werk gaat, men heeft het idee dat er naar ze geluisterd wordt. Dit leidt tot minder ziekteverzuim en tot een hogere arbeidsproductiviteit. Wanneer je het gevoel hebt dat je baas goed naar je luistert ben je sneller geneigd harder voor hem of haar te werken. Dit zijn slechts enkele voordelen van overkoepelende klimaattechniek. Kies niet voor losse machines maar neem alle klimaattechniek op in een systeem. Dit is misschien een iets grotere investering, maar je zult hier alleen maar plezier van hebben!

Overkoepelende klimaattechniek; wat kun je verwachten?

Nu je een beetje een idee hebt wat de voordelen zijn van een GBS is het goed om te bekijken wat je precies kunt verwachten. Hoe is dit systeem opgebouwd? Je moet een Gebouw Beheer Systeem eigenlijk zien als een plek waar elke machine aan rapporteert, alles wat er binnen het gebouw gebeurd komt dus op één plek samen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in grafische weergaven van bepaalde onderdelen die laten zien hoe efficiënt deze onderdelen zijn geweest in een bepaalde periode.  Ook is het veel eenvoudiger om te zien wat de samenhang tussen alle apparaten precies is. Gaat er iets mis? Dan krijg je direct een melding en worden alle andere systemen hiervoor gewaarschuwd. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat er een fout optreedt in het warmteregulatie systeem, een essentieel systeem voor klimaattechniek. De overige apparatuur moet tijdelijk even geen opdrachten meer versturen naar dit systeem maar deze ergens anders laten verwerken. Dankzij een GBS is het mogelijk om dit snel en eenvoudig door te geven, zonder dat dit grote problemen veroorzaakt in het gebouw. Naast dit alles krijg je ook nog wat kleine extraatjes, gerelateerd aan klimaattechniek. Zo krijg je grafieken van de meest belangrijke metingen en worden alle apparaten standaard gesynchroniseerd. Dit betekent dat alle klokken gelijk staan, waardoor instructies altijd op hetzelfde moment aankomen. Wanneer een apparaat een instructie verwacht om 20:00, die net even iets later komt, kan dit een foutmelding veroorzaken. Door alle apparatuur te synchroniseren worden deze problemen voorkomen. Bij H. de bont kun je een Gebouw Beheer Systeem laten opzetten dat tientallen jaren mee zal gaan. Op http://www.hdebont.nl/ kun je terecht met al je vragen, je krijgt snel een deskundig advies. Tijd voor centraal geregelde klimaattechniek? Bij de Bont vind je wat je zoekt!

Een goede baas

Een goede baas zorgt uitstekend voor het personeel, goede klimaattechniek is daarin een eerste stap. Baseer je, bij het instellen van de apparatuur, dan ook altijd op wat de werknemers graag willen zien. Vinden de vrouwen het in hun kantoortjes te koud, zet dan de verwarming wat hoger. Hebben de mannen het in de kantine vaak te warm, dan kan hier de kachel weer wat lager. Een heikel punt zijn altijd de vele gangen in een kantoorgebouw, moeten deze wel of niet verwarmd zijn? Laat alle werknemers een aantal voorkeuren invullen en ga hier vervolgens mee aan de slag. Wanneer je het personeel laat meedenken bij de introductie van het GBS zal dit veel sneller worden geaccepteerd. Iedere werknemer zal oprecht geloven dat je concrete verbeteringen door wilt voeren. Wees een goede baas, betrek je personeel bij de bedrijfsvoering! Voor goede klimaattechniek ga je naar bovenstaande website, je zult hier geen spijt van krijgen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn