Danskleding

DanskledingAls danser heb je natuurlijk nooit genoeg danskleding in de kast hangen! Helemaal als je echt fanatiek bent en meerdere keren per week naar les gaat of een repetitie hebt. Je hebt dan gewoon verschillende outfits nodig, wil je niet iedere avond moeten wassen om de volgende dag weer wat schoons hebben om aan te trekken. In de eerste plaats heb je dan natuurlijk voldoende danskleding nodig waarin jij kunt trainen, oftewel je hebt comfortabele balletpakjes of een andere trainingsoutfit nodig, afhankelijk van het soort danser dat jij bent. Want iedere danssoort vraagt natuurlijk om een eigen specifiek soort kleding. Zo zullen hiphoppers en andere streetdancers iets anders willen dragen dan de balletdansers of ballroomdansers. Je moet dus iets kiezen dat bij jou past en wat tegelijkertijd ook lekker zit, je wilt je immers vrijuit kunnen bewegen, dus je pakje, je broek en je shirt mogen niet in de weg zitten of jou op wat voor manier dan ook belemmeren in je bewegingen, anders kun jij je training immers niet goed volbrengen. Pasvorm en bewegingsvrijheid is dus zeker iets waar jij op moet letten als je nieuwe danskleding kopen gaat!

Danskleding en schoenen

Maar bij je danskleding horen natuurlijk niet alleen de broeken, shirts en balletpakjes, maar ook de schoenen. Ook hierbij is het van belang wat voor keus jij maakt, want ook hier geldt dat iedere danssoort om een eigen soort schoen vraagt. Zo heb je speciaal schoeisel voor:

  • ballet
  • latin en ballroom
  • tapdans
  • jazz
  • hip hop

Voor ballet kun je bijvoorbeeld kiezen voor balletschoentjes, maar ook spitzen kun je hierbij nodig hebben. Voor tapdans heb je een schoen nodig met speciale stukken op de tenen en de hakken, zodat je de zo typerende geluiden kunt maken. Met andere woorden, bij het uitzoeken van de juiste danskleding hoort ook het uitkiezen van de dansschoenen die hierbij horen. Deze moeten jouw voeten beschermen en tegelijkertijd die bewegingsmogelijkheden bieden die jij nodig hebt. Het dragen van de juiste outfit is dus van belang om jouw dans goed uit te kunnen voeren, maar tegelijkertijd ook om jou in de juiste sfeer te brengen. Met een paar sneakers aan zul jij je toch heel anders voelen dan wanneer je een paar balletschoentjes draagt. Dat gevoel helpt jou ook bij het overbrengen van de juiste sfeer en emotie naar de toeschouwers van de dansvoorstelling. Het is dus zowel voor uitvoeringen als voor trainingen en repetities van belang dat jij over de juiste danskleding beschikt.

Grote keus

Helaas is het zo dat het best lastig kan zijn om de juiste danskleding te vinden, er zijn immers niet veel winkels die dit aanbieden. En als ze het al aanbieden, dan is de keus vaak vrij beperkt. Je kunt er dan bijvoorbeeld wel een balletpakje vinden, maar je hebt maar weinig keus in maten, kleuren en modellen. Wil jij toch kunnen kiezen uit een groot aanbod, dan is het aan te raden om eens naar de winkel van Danstheaterwinkel in Roosendaal te gaan of om te shoppen via hun webwinkel Danstheaterwinkel.nl. Zij zijn namelijk echt gespecialiseerd in deze producten en je kunt bij hen dan ook echt een zeer ruim aanbod aan danskleding en dansschoenen vinden. Je hebt daarbij niet alleen de keus uit artikelen voor mannen, vrouwen en kinderen, maar ook bieden zij binnen iedere productcategorie veel keus wat betreft bijvoorbeeld dessins, maat en kleur. Zo kun je er dus eigenlijk altijd wel datgene vinden waar jij naar op zoek bent of wat jij nodig hebt. Als jij op zoek bent naar nieuwe danskleding, dan moet je dus zeker naar Danstheaterwinkel gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn