Edi installatie

Gruenbeck - Edi installatieBij Grünbeck probeert men al meer dan 50 jaar de allerbeste methodes te vinden om zuiver water te leveren voor allerlei doeleinden. Gezuiverd water kan gebruikt worden het koelen van procesmachines, voor het laten werken van medische apparaten, en bijvoorbeeld voor het gebruik in zwembaden. Met al haar ervaring staat Grünbeck aan het hoofd van de waterzuivering branche in Nederland. Er zijn een heleboel verschillende behandelingen die kunnen worden toegepast. Zo kan het water met chemicaliën worden bewerkt of kunnen bacteriën en virussen met speciale filters worden verwijderd. Nu is er weer iets nieuws op de markt: een Edi installatie. Een Edi installatie is een revolutionaire manier van waterzuivering waarbij hele goede resultaten haalbaar zijn. In een Edi installatie wordt water gezuiverd aan de hand van elektriciteit. Deze techniek verschilt op diverse punten van traditionele technieken:

  • Werkingsprincipe
  • Type membraam
  • Uiteindelijke product
  • Voor- en nadelen

Het werkingsprincipe van een Edi installatie is best gecompliceerd. Het is eenvoudig uit te leggen aan de hand van een membraam. Een traditioneel membraam zuivert bepaalde stoffen uit het water. Dit gebeurt door een bepaalde druk uit de waterleiding. De druk uit de waterleiding duwt het water als het ware door het membraam, waardoor bepaalde stoffen worden opgevangen en het water gezuiverd wordt. Wanneer de druk van de waterleiding niet voldoende is kan dit voor een onvolledige zuivering zorgen. Deze druk kan versterkt worden door bepaalde boosters, maar deze techniek laat dus soms wat te wensen over. Een Edi installatie gaat een stapje verder. Het membraam is niet langer een filter waar water onder druk doorheen wordt geperst. Er wordt nu gebruik gemaakt van een filter dat ionselectief is en al deze deeltjes uit het water zal halen. Door een externe spanning worden de watermoleculen gesplitst waarna alleen de zuivere delen door kunnen. De onzuivere deeltjes worden vervolgens opgeslagen in de installatie en zullen het water niet langer vervuilen. Deze manier van filteren is extreem secuur en leidt tot water met een hele hoge zuiverheid. In dit opzicht presteert een Edi installatie dus beter dan een traditioneel filter. Het uiteindelijke product is in beide gevallen wel anders. Bij een traditioneel filter wordt getracht goed drinkwater te creëren. Het water dat uiteindelijk uit de kraan komt is van dusdanige kwaliteit dat een mens dat gewoon kan drinken zonder ziek te worden. Bij een Edi installatie komt echter veel schoner water als eindproduct uit het apparaat. Dit betekent dat je het water niet kunt drinken. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden in CV ketels (voor een goede verwarming van de leidingen) of in de productie van voedingsmiddel.

Edi installatie voor- en nadelen

Een Edi installatie heeft enkele zwaarwegende voor- en nadelen die goed moeten worden begrepen voordat het apparaat wordt aangeschaft. In de eerste plaats dient het water dat gefilterd wordt al erg schoon te zijn. De installatie kan dus niet gebruikt worden voor het primair filteren van grote hoeveelheden water. Het is specifiek bedoelt om bepaalde stoffen uit het water te halen maar kan niet helpen bij intensieve vervuiling. Hierdoor kan het voor particulieren in de meeste gevallen toch voordeliger zijn om een traditioneel filter aan te schaffen, ondanks dat het water dat hierdoor wordt geproduceerd in potentie niet zo schoon kan zijn als water uit een Edi installatie. Wat een voordeel is van een Edi installatie is dat er geen chemicaliën nodig zijn bij het filteren. Wat vaak gebeurd bij waterkoelsystemen is dat zout zich gaat ophopen in de leidingen. Dit komt omdat het warme water verdampt, waardoor alleen het zout achterblijft. Men gebruikt vaak chemicaliën om dit zout weer uit de leidingen te verwijderen. Met een goede balans tussen de stoffen kan dit geen kwaad, maar je moet hier zeker goed mee uitkijken. Een Edi installatie verwijderd zout uit het water zonder dat hier rare stofjes voor gebruikt hoeven te worden. Al het water dat door de installatie stroomt komt weer helemaal onthard en zoutloos aan de andere kant tevoorschijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de leidingen van het systeem aangetast raken. Tot slot de prijs, deze ligt natuurlijk hoger dan die van traditionele systemen, maar het eindproduct kan ook voor meer geld worden verkocht. Dit is dus echt een afweging van degene die de Edi installatie aanschaft, het apparaat kan ook veel opleveren.

Goede kwaliteit en snelle levering

Grünbeck levert de beste Edi installaties voor de meest voordelige prijzen. Ook kan het bedrijf je van dienst zijn met alle vragen die je nog mocht hebben. Voordat je een specialistisch apparaat zoals dit aanschaft is het altijd verstandig even contact op te nemen met een professional. Bij Grünbeck kunnen ze je persoonlijke situatie evalueren en zo persoonlijk advies op maat geven. Ook kun je ook gewoon de situatie even doorspreken wanneer je dit fijn vindt. Contact opnemen is heel simpel. Je surft eerst naar de website. Deze is te vinden op http://www.gruenbeck.nl/. Vervolgens selecteer je op deze site het kopje contact. Hier staat een heel handig contactformulier waar je al je gegevens kwijt kunt. Je krijgt binnen korte tijd een bericht terug met een uitgebreid advies of met de vraag naar wat meer informatie. Wanneer aanvullende informatie nodig is zal geprobeerd worden om een afspraak te maken. Verder vind je op de site een overzicht van alle waterbehandelingen die het bedrijf aanbiedt en welke apparaten hiermee gemoeid zijn. Wanneer je dus meer inzicht wilt in de opties die je allemaal hebt dan kun je hier gerust even rondkijken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn