Gerard Cok: hobby’s van een groot zakenman

gerardcok.nl - Gerard CokGerard Cok is een bekende Nederlandse zakenman geboren in Kruiningen (1948). De Zeeuws-Vlaamse ondernemer studeerde aan de HBS en na zijn studie nam hij deel aan diverse financiële cursussen om zijn kennis verder uit te breiden. Naast zijn activiteiten in het bedrijfsleven heeft Cok een aantal interessante hobby’s:

  • Zeilen
  • Schilderkunst
  • Gastronomie

In de eerste plaats houdt de geboren Zeeuw veel van zeilen. Hij is vaak op het water te vinden. Cok heeft een haven in Zuid-Frankrijk op zijn naam staan, waar hij regelmatig naartoe vaart om te ontspannen. De grote jachthaven is één van de plekken waar hij graag vertoeft. Ook heeft Gerard Cok een eigen website, helemaal gericht op zeilen. Op deze blog verschijnen geregeld zelfgeschreven stukken over zijn avonturen op zee. Hij vertelt vol overtuiging en bravoure over de prachtige locaties die hij tijdens zijn reizen heeft bezocht. Op de site zijn bovendien de uitslagen van internationale zeilwedstrijden te vinden. Cok is tevens lid van de Noordzee Club, een klassenorganisatie voor wedstrijdjachten. De Noordzee Club zorgt dat belangrijke zeilwedstrijden in Nederland goed gestructureerd kunnen plaatsvinden. Zijn verbondenheid aan deze organisatie zegt veel over de passie die Cok heeft voor de zeilsport. Naast zijn liefde voor het zeilen is Gerard Cok ook een echte kunstliefhebber. Hij interesseert zich met name voor schilders die behoren tot de Haagse School. De Haagse School was een kunstbeweging actief tussen 1860 en 1900, logischerwijs in Den Haag. De beweging ontstond als een reactie op de romantische traditie die de werkelijkheid idealiseerde. Het doel van de stroming was om de werkelijkheid zo realistisch mogelijk weer te geven. De favoriete schilders van Gerard Cok behoren allemaal tot deze stroming. Hij kan geboeid kijken naar doeken van Joseph Israel, Willem Koekkoek en Johannes Bosboom.

Gerard Cok en zijn passie voor kookkunst

Wanneer Gerard van het water afkomt zoekt hij snel een leuk restaurantje op: hij is gek op gastronomie. Hij kan gepassioneerd vertellen over zijn culinaire belevenissen. Regelmatig neemt Gerard Cok een kijkje in een restaurant van een topchef om daar het menu uit te proberen. Hij neemt dan echt te tijd om van het eten en de sfeer te genieten. Hij gaat vaak eten buiten de deur, maar ook thuis probeert hij nieuwe recepten uit. Zo houdt hij zijn eigen maaltijden fris en uitdagend. Ook over deze passie houdt Gerard een blog bij. Wil je als leek meer te weten komen over verschillende culinaire stromingen of over de beste restaurantjes bij jou in de buurt, dan kun je hier eens een kijkje op nemen. Natuurlijk vertelt Cok hier ook over zijn eigen ervaringen met het eten en het personeel. Je zult het dus ook snel genoeg zien wanneer een eetgelegenheid niet de moeite waard is! Ook wanneer je op zoek bent naar leuke recepten kun je op deze blog terecht. Je vindt hier niet alleen gerechten van Gerard zelf, maar ook combinaties die de zakenman tijdens zijn leven heeft ontdekt. Gerard Cok is met name fan van de Belgische keuken. Aangezien hij al jaren in België actief is mag dat geen verrassing zijn!

Meer weten over Gerard?

Natuurlijk kan in dit kleine artikel niet alles over het boeiende leven van Gerard Cok worden gezegd. Er is ongetwijfeld nog veel dat je wilt weten en gelukkig zijn daar andere bronnen voor! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.menseninhetnieuws.nl. Op die site vind je veel meer actuele informatie over het leven van de zakenman en kun je bovendien doorklikken naar zijn blogs. Ben je benieuwd naar meer persoonlijke belevenissen, dan kun je hier terecht! Klik snel op bovenstaande link en lees verder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn