Kies jij een groenblijvende haag?

Voor je tuinafscheiding kun je uit veel verschillende opties kiezen en een daarvan is de groenblijvende haag. Waarom zou je nu hiervoor kiezen, als je ook kunt kiezen voor bijvoorbeeld een hekwerk of een schutting? Hekwerken en schuttingen hebben het voordeel dat ze meteen de juiste hoogte hebben, terwijl je bij een groenblijvende haag altijd eerst een tijdje moet wachten totdat deze groot genoeg gegroeid is. Maar hagen hebben dan weer heel veel andere voordelen, waardoor ze toch een uitstekende keus zijn voor jouw tuin.

Privacy met groenblijvende haag

De meeste mensen vinden het prettig om in hun tuin de nodige privacy te hebben. Ze willen op hun gemak buiten kunnen zitten, zonder dat voorbijgangers steeds naar hen kijken. Om de nodige privacy te creƫren, kun je gebruik maken van tuinafscheidingen. Er zijn veel verschillende opties, waarvan de groenblijvende haag er een is. Zoals gezegd is een klein nadeel van deze tuinafscheiding dat je even moet wachten tot de planten de juiste hoogte bereikt hebben. Dit proces kun je natuurlijk versnellen door meteen grotere haagplanten aan te planten. Maar naast dit kleine minpunt, zijn er ook veel voordelen te noemen. Je zult zien dat de voordelen ruimschoots hier tegenop wegen. Een groot voordeel van een groenblijvende haag is bijvoorbeeld dat deze het hele jaar zijn blad behoudt. Hierdoor heb je altijd iets groens in jouw tuin en het is bewezen dat dit een positief effect heeft op de mens. We worden meer ontspannen in een natuurlijke omgeving en hagen kunnen daar aan bijdragen. Een ander voordeel is dat de wortels van de haagplanten de grond goed vasthouden en water opnemen. Bovendien biedt een groenblijvende haag ook vele voordelen voor de natuur. Insecten kunnen er in schuilen, vogels kunnen er in nestelen, egels kunnen van tuin naar tuin lopen onder de hagen door. Reden genoeg dus om hiervoor te kiezen!

Kies jij een groenblijvende haag?

Aanplanten

Wil je een groenblijvende haag, dan is natuurlijk de eerste vraag voor welke haagplant je kiest. Een van de meest gekozen opties is een conifeer. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat er heel veel verschillende conifeersoorten zijn. Zij verschillen van elkaar wat betreft:

  • de kleur van het blad
  • de vorm van het blad
  • de snelheid waarmee ze groeien

Doordat er veel verschillende varianten zijn, is er altijd wel een conifeersoort te vinden die jij mooi vindt en die een geschikte keus is voor jouw tuinafscheiding. Je hebt een coniferensoort gekozen en je wilt nu je groenblijvende haag gaan planten, hoe pak je dit nu aan? Eerst moet je natuurlijk de juiste hoeveelheid planten kopen. Het beste doe je dit bij een echte kweker, zoals Kwekerij Top&Top. Het voordeel daarvan is dat je een betere kwaliteit krijgt dan in het tuincentrum en bovendien liggen de prijzen vaak ook iets lager. Heb je de juiste hoeveelheid planten besteld, dan moet je ze gaan aanplanten in je tuin. Op hun website Coniferen-bestellen.nl vind je precies beschreven hoe je dit het beste aan kunt pakken. Zie jij het niet zitten om hier zelf mee aan de slag te gaan of heb jij hier geen tijd voor? Dan kan de hovenier van Kwekerij Top&Top ook bij jou langskomen om de groenblijvende haag voor jou aan te planten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn