Lease auto

Bijna ieder gezin heeft tegenwoordig wel een auto. De auto is het voornaamste middel waarmee men zich verplaatst en het wordt gebruikt voor allerlei verschillende soorten reizen. Je kunt hierbij denken aan het woon-werkverkeer, maar ook uitstapjes met de kinderen, het wegbrengen naar school, boodschappen doen en rijden voor een voetbalwedstrijd worden gedaan met de auto. Toen de auto net werd gemaakt was hij alleen weggelegd voor de allerrijksten en moest de gewone burger zijn heil zoeken in de buurt van het huis. Veel voedsel werd zelf verbouwd op het land en voor andere producten was men aangewezen op de lokale aanwezigheid van bijvoorbeeld een kruidenierswinkel. Toen de auto echter toegankelijk werd voor het brede publiek werd er massaal gebruik van gemaakt voor allerlei soorten reizen. Toen ontstond ook het bermtoerisme, waarbij mensen een uitstapje maakten in hun auto en langs de kant van de weg stopten voor een picknick. Tegenwoordig is de auto veel meer een gebruiksvoorwerp en een middel om elders te kunnen komen, in plaats van een uitstapje op zichzelf. Veel gezinnen hebben zelfs meerdere auto’s en gebruiken deze voor allerlei verschillende soorten reizen. Een auto aanschaffen is echter duur en daarom bestaat er de mogelijkheid tot het leasen van een auto. Een lease auto is een auto, die je leent van een bedrijf en waarbij de gebruiker weinig betaalt in verhouding tot de auto die hij tot zijn beschikking heeft. Een lease auto is daarom voor veel mensen voordelig en daarom wordt er veel gebruik van gemaakt. Als je een lease auto hebt, zijn er echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden en ook zijn er verschillende vormen van leasen. Dit betekent dat je vaak meer moet betalen wanneer je de auto gebruikt voor privézaken en daarom is het verstandig eerst naar de mogelijkheden kijkt, voor je je nieuwe lease auto uitzoekt.

Een lease auto heeft verschillende voordelen

Een lease auto is een auto, die je huurt bij een bedrijf. Er zijn veel verschillende soorten contracten die je kunt afsluiten. Ten eerste is er de mogelijkheid tot private lease. Dit betekent dat je zelf een auto kunt leasen bij een bedrijf voor een vaste prijs per maand. Dit heeft verschillende voordelen: je hoeft geen grote uitgave in een keer te doen, alle kosten zijn inbegrepen en je betaalt een vast bedrag per maand voor je voertuig. Daarnaast zijn er verschillende andere vormen van lease, die vallen onder de zakelijke lease. Dit betekent dat de lease auto is gekoppeld aan je bedrijf. Als je als ondernemer een lease auto wilt, kan dit met verschillende contracten:

  • Financial Lease
  • Operational Lease
  • Green Lease
  • Short Lease
  • Occasion Lease

Bij Financial lease kies je voor een auto die je zelf aanschaft en betaalt via het leasecontract. Je bent zelf de eigenaar van de auto, maar hoeft niet in een keer grote bedragen uit te geven. Dit heeft verschillende fiscale voordelen. Je hoeft over een deel van het aankoopbedrag van de auto geen belasting te betalen, omdat het een investering is en je hierbij kunt profiteren van investeringsaftrek. Daarnaast is er Operational lease. De meeste mensen hebben een lease auto op basis van deze vorm van lease en hierbij wordt de auto gefinancierd door de leasemaatschappij. Je betaalt dus eigenlijk een soort huur voor de auto. Daarnaast kun je kiezen of een aantal opties bij het vaste bedrag per maand in zitten of dat je dit zelf betaalt. Hierbij kun je denken aan verzekering, onderhoud en reparatie. Daarnaast kun je nog kiezen voor Green lease. Dit houdt in dat de lease auto duurzaam is en bijvoorbeeld elektrisch rijdt. Dit kan betrekking hebben op het hele wagenpark, maar ook op een auto. Daarnaast is er Short lease, waarbij je een lease auto kunt leasen op basis van flexibele contracten. Ten slotte is er Occasion lease, waarbij je een lease auto krijgt die niet nieuw is. Dit heeft vaak verschillende voordelen, bijvoorbeeld wat betreft de prijs die je betaalt.

Een auto leasen

Als je op zoek bent naar een lease auto voor een aantrekkelijke prijs kun je het beste eens kijken op www.autoleasecentrale.nl. Op deze site wordt nog eens haarfijn uitgelegd wat de mogelijkheden zijn voor het leasen van een auto. Je kunt er bijvoorbeeld alles vinden over de verschillende vormen van lease en door je hier goed in te verdiepen kun je de leasevorm kiezen die het beste bij jou past. Daarnaast kun je een auto uitzoeken op basis van een aantal criteria. Allereerst is natuurlijk van belang wat je maandelijks moet betalen voor een auto. Je kunt op de website aangeven wat je minimaal en maximaal wilt betalen voor je lease auto. Daarna kun je een merk en een model kiezen. Heb je altijd al een bepaalde auto willen hebben, maar is de aankoop te duur? Dan is hier je kans om er eindelijk in te rijden. Vervolgens kun je de resultaten bekijken en een auto uitzoeken die jij mooi vindt. Je kunt via www.autoleasecentrale.nl de verschillende mogelijkheden nog eens goed bekijken. Daarnaast vind je er de mogelijkheid om direct een offerte aan te vragen. Op basis van de informatie in de offerte kun je vervolgens een keuze maken voor een lease auto en een leasevorm die jij het beste vindt en die het meest voordelig is voor jouw bedrijf. Kijk dus snel op www.autoleasecentrale.nl en verdiep je in de mogelijkheden van het leasen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn