Natuur nieuws niks voor jou? Lees hier waarom wel!

De natuur is zo mooi, er zijn meer mensen die dit moeten weten. Dit is de reden waarom wij je vandaag meer over natuur nieuws willen vertellen. De site van Groen Nieuws is hiervan een voorbeeld. Ik ben de hoofdredacteur en zit op dit moment ook in de trein. Ik open de website van Groen Nieuws en het eerste dat ik zie is dat er een artikel is geschreven op hun website met de volgende titel: ProRail wil dat de stations rookvrij worden. Dat is iets dat relevant is, want ik als anti-roker zou dat natuurlijk ook graag zien. Ik open het artikel en laat me verrassen door de inhoud. Het is namelijk zo dat op de rookzones van het station vanzelfsprekend nu nog wel gerookt mag worden. Maar hier komt gelukkig verandering in. In die rookzones van de treinstations mag binnenkort niet meer gerookt worden. Dit houdt in dat rookzones en gebieden binnen nu en twee jaar moeten verdwijnen op de stations en dat er een totaalverbod op alle vierhonderd stations zal komen. Dit is goed natuur nieuws vinden wij. De reden die hier achter zit is dat het grootste deel van de reizigers overlast ervaart van de rokers op het station.  Het doel is dus dat iedereen rookt buiten het station. En dat moet prima kunnen vinden wij. Dat sigaretje kun je ook later opsteken, desnoods in je eigen huis als je roken zo belangrijk vindt. Passief roken is namelijk ook slecht en mensen die roken moeten hier rekening mee houden.

Waarom zou jij je meer moeten verdiepen in natuur nieuws?

Er is natuurlijk een reden waarom jij je meer zou moeten verdiepen in natuur nieuws. Het is tenslotte wel zo dat de wereld nog langer mee moeten gaan. Her volgt een aantal redenen waarom jij je meer zou moeten verdiepen in natuur nieuws. Lees verder!
  • Verandering begint bij jou, je moet ergens beginnen
  • De natuur is er voor iedereen en is kwetsbaar
  • Het klimaat verandert, daar moet rekening mee worden gehouden
Het eerste punt is belangrijk als het gaat om natuur en nieuws. Verandering begint bij jou, ook al weet je zelf ook wel dat jij niet als enige de hele wereld kunt gaan veranderen, je moet ergens beginnen. We hopen dat het duidelijk is dat jij ook rekening gaat houden met de natuur een dus de wereld. Je wilt jouw kinderen later toch ook in een gezonde omgeving laten leven?

Meer weten over de natuur? 

Aangekomen bij het laatste onderdeel van dit artikel, wil jij ook meer weten over de natuur? Dan kun je nu meer inspiratie opdoen. Kijk bijvoorbeeld eens in de bieb en lees meer over dingen die in de natuur kunnen gaan gebeuren. Het beste idee is toch nog steeds wel om zelf de natuur in te gaan en zelf een lijst te maken. Zo houd jij voor jezelf bij wat er in de natuur en het nieuws gebeurt en kun je eigenlijk een soort van vergelijking maken. Handig toch? Groen Nieuws, daar begon onze inspiratie. Wij hopen dat jij volgt! Natuur nieuws, voor iedereen!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn