Uw alimentatie wijzigen?

Alimentatie-wijzigen.nl - Alimentatie wijzigenWanneer u bent getrouwd en u heeft kinderen, dan rust er een grote verantwoordelijkheid op uw schouders die zich niet beperkt tot het huwelijk. Daarmee willen we maar zeggen dat u na een scheiding ook nog verantwoordelijkheid draagt voor uw kinderen en daar heeft alimentatie alles mee te maken, want alimentatie staat voor het voorzien in onderhoud van uw kinderen en ex-partner. Kosten voor levensonderhoud zoals voeding en school vallen voor uw rekening en worden betaald in de vorm van alimentatie. De hoogte van de alimentatie is afhankelijk van de hoogte van het inkomen, de leeftijd van de kinderen en of de partner wel of geen inkomen heeft. Het is belangrijk dat kinderen na een scheiding niet lijden onder een veranderende situatie doordat er minder geld is. Er is kinderalimentatie en partneralimentatie. Die laatste vorm van alimentatie bestaat alleen maar wanneer uw partner veel minder verdiend dan u. De hoogte van de alimentatie wordt bepaald door de rechter. De alimentatie wijzigen gebeurt door de rechter op basis van een veranderende situatie. Alimentatie wijzigen doet de rechter in een tweetal situaties die wij graag even met u doornemen. De eerste situatie waarin u te maken kunt krijgen met alimentatie wijzigen is wanneer de veranderingen van omstandigheden relevant zijn zoals een aanpassing van het inkomen, een andere vorm van samenleven of een nieuw geboren kind. Op basis van de veranderde situatie kan de rechter de alimentatie wijzigen naar een hoger of juist naar een lager bedrag. Dat hangt dus af van de situatie.

  • Bij ons kunt u terecht als u meer wilt weten over alimentatie wijzigen.
  • Ons advies is zeer kundig want wij werken alleen met de beste advocaten.
  • Wij bedienen u in alle gevallen geheel kosteloos van advies op maat.
  • Wij onderhouden korte lijnen waardoor u makkelijk contact op kunt nemen.
  • Kom er snel achter of het wijzigen van de alimentatie voor u mogelijk is.

Alimentatie wijzigen; advies op maat

Het rechtssysteem zit tamelijk ingewikkeld in elkaar, en op eigen houtje uitzoeken of uw alimentatie wijzigen zinvol is, is dan ook best moeilijk. U kan daar best wel wat hulp bij gebruiken en precies daarvoor bent u bij ons helemaal op het juiste adres! Wij bedienen u kosteloos en geheel vrijblijvend van advies op maat. Zo weet u altijd snel waar u aan toe bent. De alimentatie wijzigen is een procedure en we weten allemaal hoe procedures werken. U moet namelijk rekening houden met aanpassingen die invloed hebben op wat er binnenkomt en wat u moet betalen. U heeft natuurlijk te maken met uw ex-partner. De mogelijkheid om samen tot een overeenkomst te komen wat betreft de alimentatie is dan ook voor u een goede optie. Maar niet in alle gevallen is het makkelijk om de juiste afspraken te maken en komt er dus toch een rechter bij kijken. Een nieuw alimentatie betekent een nieuw bedrag dat u zult gaan betalen. Wanneer u uit elkaar gaat en de omstandigheden in uw privé leven veranderen dan is dat emotioneel. Er komt van alles bij kijken en een scheiding of breuk heeft altijd gevolgen op de financiële situatie waar u op dat moment mee te maken heeft. Daarom is het van belang – ook in het geval van alimentatie wijzigen – dat u weet wat u doen en dat u de juiste keuze maakt. Niet iedereen weet wat de mogelijkheden zijn en wanneer de aanvraag op alimentatie wijzigen ook daadwerkelijk realistisch is. Wij nodigen u van harte uit om alle vragen over alimentatie wijzigen die u heeft aan ons te stellen en dan geven wij u alle informatie die u nodig heeft.

Minder betalen

Er zijn gevallen bekend waarin de situatie dusdanig veranderde dat de alimentatie wel met driehonderd euro omlaag ging. U wilt natuurlijk het beste voor uw kinderen, maar u wilt ook doorgaan met uw leven. Daarom moet er een goede balans bestaan en dan is de tussenkomst van een rechter vaak nodig. Vaak is degene met het minste geld degene die de rechter in de arm neemt. We hebben allemaal het recht op rechtsbijstand. Maar voordat u over gaat op aanvragen van een procedure voor het alimentatie wijzigen is het handig om te weten of u ook echt kans maakt op een verandering van het bedrag dat u dient te betalen. Wilt u alimentatie wijzigen en ongeveer weten hoe veel u te veel of te weinig betaalt? Dat snappen wij en daarom bieden wij u de mogelijkheid om de zogenaamde alimentatie check online te doen. Met deze check kunt u beoordelen of de alimentatie die u op het moment betaalt nog klopt met de situatie. Uit deze check kunt u snel opmaken of u te veel of te weinig betaalt en dat is goed om te weten voordat u tot actie overgaat. Deze check doet u bij ons zonder er voor te betalen en het biedt veel duidelijkheid waar u natuurlijk erg bij gebaat bent. De check geschiedt middels een gesprek, een berekening van uw draagkracht en advies op maat. Wanneer er uit de check blijkt dat u recht heeft om minder te betalen en u komt samen met uw partner niet tot een overeenkomst, dan helpen wij u met het indienen van de aanvraag aangaande alimentatie wijzigen. Neem direct contact op met een van onze kundige advocaten als u meer wilt weten over onze werkwijze en hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn