Voordelen van een knijpdouche

Misschien heb je wel eens gehoord van een knijpdouche. Dit type douche van RadaSafeNederland wordt zowel gebruikt door bedrijven als door particulieren en stijgt de laatste jaren in populariteit. Het werkt als volgt: aan een douchekop is een apart handvat aangebracht. De kop wordt zoals gebruikelijk aan een waterslang gekoppeld, maar het handvat voorkomt dat er direct water naar buiten komt. Pas wanneer je het handvat indrukt, begint het water te stromen. Een knijpdouche heeft meerdere voordelen ten opzichte van een normale douche:

  • Enorme waterbesparing
  • Meer druk in de douchekop
  • Bescherming tegen bacteriën

In de eerste plaats bespaart een knijpdouche ontzettend veel water. Dat gebeurt op een aantal manieren. Om te beginnen gebruik je kwantitatief minder water. Wanneer jij bijvoorbeeld laarzen schoonspuit na een lange wandeling, hoef je niet eerst een bak met water te vullen. Je zet de douchekop aan en gebruikt precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Daarnaast bereikt een knijpdouche ook een psychologisch effect. Wanneer je een normale kraan gebruikt, ben je geneigd om het water te laten lopen terwijl je ergens mee bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan het tandenpoetsen; hoe vaak laat je de kraan doorlopen terwijl je aan het poetsen bent? Veel water verdwijnt dan ongebruikt in de goot. Dat is niet alleen een behoorlijke verspilling, maar je ziet het ook terug op de waterrekening. Voor dezelfde activiteit gebruik je dus veel meer water, terwijl je dat eigenlijk niet door hebt. Het resultaat is hetzelfde, dus het extra water is overbodig. Door actief met je waterverbruik bezig te zijn, maak je sneller de keuze om wat meer te besparen. Een knijpdouche zorgt er dus voor dat je minder water gebruikt en zo aan het eind van het kwartaal wat centen overhoudt!

Knijpdouche met speciaal filter

Een tweede voordeel van een knijpdouche is de waterdruk. Deze kan in de regel verder worden opgevoerd. Daarom is dit type douchekop ideaal voor in restaurants of hotels: servies wordt snel weer blinkend schoon. Ook voor de particulier kan dit handig zijn, bijvoorbeeld voor het schoonspuiten van de vensterbank of een gevel. Kijk voor meer informatie over de waterdruk naar de specificaties van een bepaald model. Tot slot een laatste punt: een knijpdouche kan beschermen tegen bacteriën. Stel je voor: je bent een aantal weken naar Zuid-Frankrijk geweest. Je komt terug en wilt douchen, weet je dan zeker dat de leidingen nog schoon zijn? Als kind heb je misschien geleerd dat je de kraan eerst even moet laten doorlopen, maar ook daar moet je voorzichtig mee zijn. Gevaarlijke bacteriën, zoals bijvoorbeeld legionella, liften mee met de waterdamp. Je kunt in theorie dus ziek worden van de stoom. Met een knijpdouche weet je zeker dat bacteriën geen kans maken. Je kunt een speciaal filter inbouwen, dat allerlei ziektekiemen tegengaat. Niet alleen legionella, maar alle bacteriën die zich na verloop van tijd in het water ophopen. Deze filters zitten soms ingebouwd, maar moet je soms ook apart bijbestellen. De kwaliteit van de filters verschilt, kies dus altijd voor een betrouwbare fabrikant.

Douchekop van topkwaliteit

Ben je op zoek naar een douchekop van topkwaliteit? Surf dan naar https://radasafe.nl/. Op deze site vind je zowel de anti legionella douche kop, als de knijpdouche. Bovendien krijg je meer informatie over de verschillende modellen en hun effectiviteit. Zo kun je verschillende onderzoeksrapporten inzien, waarmee je een eigen mening kunt vormen over de noodzaak van aanschaf. Win voldoende informatie in en maak vervolgens een geïnformeerde keuze. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op! Je krijgt dan snel antwoord op een persoonlijk vraagstuk. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn