Voorkom ernstige problemen met een asbestinventarisatie

hollandbuilding - asbestinventarisatie

Nieuwe huizen worden allemaal gebouwd zonder dat daar asbest bij wordt gebruikt. Helaas werden huizen vroeger wel met asbest gebouwd. Asbest is wat dat betreft net als tabak. Men wist nog niet dat het slecht voor je was en dus werd het veelvuldig gebruikt. In principe is asbest niet direct slecht voor je. Je kunt in een huis wonen met asbest zonder dat het problemen oplevert. Maar als je lang genoeg wacht, dan kan het op den duur wel problemen opleveren. Wat dat betreft is asbest een sluipend gevaar waar je pas erg in hebt als het te laat is. Het is daarom beter om het kwaad te voorkomen via een asbestinventarisatie. Dus als je nieuwsgierig bent of het gebouw waarin jij woont ooit voorzien is van asbest en andere verdachte materialen, dan kun je Holland Building Maintenance inschakelen voor een professionele asbestinventarisatie. Op deze manier is het binnen een mum van tijd duidelijk of je gevaar loopt in je woning. De medewerkers van Holland Building Maintenance zijn allen gespecialiseerd in de inventarisatie van asbest. Zij weten dan ook precies waar ze op moeten letten op het moment dat ze aan de slag gaan met een asbestinventarisatie. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste kunnen de medewerkers door hun expertise snel door je woning en daardoor kost de asbestinventarisatie weinig tijd. Een professionele blik ziet vaak in één oogopslag al of er al dan niet gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Het tweede voordeel is dat je dus vrij zeker kunt zijn dat ze in één ronde direct alles kunnen categoriseren. Hierdoor heb jij na de asbestinventarisatie gelijk een compleet overzicht van de eventuele schadelijke stoffen in je woning en de locaties daarvan. Zoals je misschien al wel weet mogen alleen gecertificeerde bedrijven een asbestinventarisatie uitvoeren. Dit is natuurlijk vanwege het feit dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Je kunt dus moreel gezien niet met beunhazen in zee gaan. Deze kunnen je immers vertellen dat alles koek en ei is, terwijl je huis vol zit met asbest. Dat is dus nog een derde voordeel van Holland Building Maintenance. Het bedrijf beschikt over de noodzakelijke papieren die nodig zijn om legaal een asbestinventarisatie uit te voeren.

Asbest verwijderen na de asbestinventarisatie

Mochten de medewerkers van Holland Building Maintenance na de asbestinventarisatie asbest hebben geconstateerd, dan is het zaak dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. De gevolgen van asbest voor de gezondheid moet je zeker niet onderschatten. Zoals gezegd is asbest een sluipend gevaar. Je kunt asbestvezels inademen zonder dat je daar erg in hebt. Jaren later kun je daar ziektes van krijgen zoals:

  • Longkanker
  • Asbestose
  • Mesothelioom

Hoe langer je in een huis woont met asbest, des te ernstiger de gevolgen kunnen zijn. Daarom is een asbestinventarisatie ook zo belangrijk. Dus als je huis 23 jaar of langer geleden gebouwd is, dan is een asbestinventarisatie noodzakelijk. Na de inventarisatie kan Holland Building Maintenance je ook gelijk informeren over de te nemen vervolgstappen. Natuurlijk hoef je verder niets te doen als er geen asbest wordt gevonden, maar als dit wel het geval is, dan moet je zo snel mogelijk actie ondernemen. Zoals gezegd vormt asbest zelf niet altijd direct een risico, maar als asbest beschadigt raakt of aangetast raakt door de tand des tijds, dan wordt het risico op gezondheidsschade wel steeds groter.

Maak vandaag nog een afspraak

Dus als je in een oud huis woont en als je geen idee hebt wat er bij de bouw van het huis voor materialen zijn gebruikt, neem dan snel contact op met Holland Building Maintenance voor een grondige inventarisatie van jouw woning.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn