Wat is de prijs van een warmtepomp?

Het opwarmen van je woning en het water in je woning kost geld. Maar hoeveel geld het op jaarbasis kost, hangt natuurlijk af van de manier waarop je het huis opwarmt. Hoe lager het energielabel of de energie index van je woning, des te duurder is het om je huis van warmte en warm water te voorzien. Mocht je op een zeer inefficiƫnte wijze je huis opwarmen met een verouderde CV ketel of een gaskachel, dan kan het zeker de moeite waard zijn om bijvoorbeeld een nieuwe warmtepomp te installeren. De vraag is dan wel even wat de prijs van een warmtepomp is en hoeveel je door de installatie van een dergelijke pomp zult gaan besparen. Dat verschilt natuurlijk per woning. Als je door de installatie van een nieuwe CV installatie, dubbele beglazing en een warmtepomp van een energielabel F naar een energielabel A gaat, dan kun je wel nagaan dat je flink veel kunt besparen. Ga je van A naar A+, dan bespaar je wel, maar het verschil is dan niet zo groot. In het eerste geval moet je echter ook veel meer investeren, omdat je ook dubbele beglazing laat zetten en de hele CV vernieuwt. In het tweede geval plaatst je bijvoorbeeld alleen maar een nieuwe warmtepomp. Dus hoewel je in het eerste geval veel meer bespaart, moet je ook meer investeren waardoor je in beide gevallen bijvoorbeeld na 6 jaar de kosten eruit hebt. Zoals je dus goed kunt zien is de prijs van een warmtepomp per situatie verschillend. Ten eerste kun je kiezen uit verschillende warmtepompen die allen een eigen prijskaartje hebben. Daarnaast krijg je ook subsidie en ook de hoogte daarvan verschilt per warmtepomp. Verder ga je natuurlijk ook besparen op de energierekening. Het bedrag dat je bespaart kun je ook weer van de warmtepomp prijs aftrekken. De prijs van een warmtepomp is dus best wel relatief. Maar je kunt ook gewoon kijken naar de prijs van een warmtepomp zelf in de winkel zonder te kijken naar de andere kosten. In dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Elga warmtepomp. Deze wordt aangesloten op het bestaande CV netwerk en kost 4.500 euro. Kook je niet op gas en wil je zoveel mogelijk besparen op de energierekening, dan kun je ook kiezen voor Loria warmtepomp. Deze kost 7.000 euro. Deze is weliswaar duurder, maar daarna is je woning wel helemaal gasvrij en daardoor bespaar je wel weer meer op de energierekening. Voor beide warmtepompen kun je subsidie aanvragen en je zult dan een korting krijgen van gemiddeld 1.700 euro. Als je meer wilt weten over de prijs van een warmtepomp, dan kun je hieronder verder lezen of naar de site van thesunshinecompany.nl surfen.

De prijs van een warmtepomp in een handig overzicht

Via thesunshinecompany.nl kun je een warmtepomp bestellen, maar je kunt eerst via de site ook meteen even de verschillende soorten warmtepompen met elkaar vergelijken. Per warmtepomp zie je meteen de volgende eigenschappen:

  • Het aantal kilowatt
  • De dekking
  • De prijs van de warmtepomp

Tevens zie je in het overzicht ook meteen of de warmtepomp monovalent of bivalent is. De eerste wordt gebruikt in huizen waar geen gastoevoer meer nodig is. Je ziet ook meteen hoeveel subsidie je kunt krijgen, zodat je direct kunt zien wat de uiteindelijke kosten zijn. Ook kun je via de site uitrekenen hoeveel je kunt besparen, zodat je ook weet hoe lang het duurt voordat je de kosten eruit hebt.

Bestel via The Sunshine Company

Nadat je de prijs van de warmtepomp weet, kun je ook meteen een bestelling plaatsen bij The Sunshine Company.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn