Wil jij aan de slag met smartphone fotografie?

Vaak wordt gedacht dat je voor goede foto’s een dure camera nodig hebt, maar smartphone fotografie biedt steeds meer mogelijkheden. Je kunt hier dan ook veel kanten mee op en met een goede kwaliteit telefoon kun je echt mooie resultaten behalen. Smartphone fotografie biedt verschillende voordelen, zoals het feit dat je dit apparaat eigenlijk altijd wel bij je hebt. Als je dan ook nog weet hoe je het zo goed mogelijk in kunt zetten, dan kun je echt prachtige plaatjes schieten. Met een cursus van Han Schnek leer jij alle mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten!

Voordelen smartphone fotografie

Een echte fotograaf gaat waarschijnlijk het liefst met een goede spiegelreflexcamera op pad om zo de mooiste en scherpste plaatjes vast te kunnen leggen. Een voordeel is dat je op deze camera verschillende lenzen kunt plaatsen, zodat je de kleinste details kunt fotograferen of juist met een telelens beelden dichtbij kunt halen. Dit valt natuurlijk niet te vergelijken met smartphone fotografie, maar ook dit biedt tegenwoordig heel veel mogelijkheden. De camera’s op deze telefoons zijn immers van een steeds hogere kwaliteit, waardoor je er prima mee kunt fotograferen. Het biedt je bovendien verschillende voordelen:

  • je telefoon heb je eigenlijk altijd bij de hand
  • gemaakte foto’s kun je met een klik op de knop delen met anderen
  • om afbeeldingen te kunnen bewerken, hoef je ze niet eerst op een computer te zetten
  • je krijgt spontanere foto’s

Dit zijn voordelen waar je met smartphone fotografie van profiteert en die het erg aantrekkelijk maken om je telefoon te gebruiken voor het schieten van plaatjes. Het laatste punt is bij portretfotografie van belang. Stap je met een spiegelreflexcamera op mensen af, dan krijgen ze al snel de neiging om te gaan poseren. Iedereen is echter gewend aan smartphones, dus je zult hiermee veel spontanere portretten vast kunnen leggen. Smartphone fotografie heeft dus verschillende voordelen!

Volg een cursus

Maak jij graag foto’s, maar heb je niet altijd je spiegelreflexcamera bij de hand? Dan kun je dus prima kiezen voor smartphone fotografie. Met een paar tips en wat oefening kun je hier heel mooie beelden mee vastleggen. Als je weet welke instellingen op je telefoon het beste kunt gebruiken, dan wordt de kwaliteit al snel een stuk hoger. Leer je dan ook nog wat over compositie, lichtinval en het creĆ«ren van meer zeggingskracht, dan kun je de mogelijkheden optimaal benutten. Wil jij meer leren over smartphone fotografie? Dan ben je bij Han Schnek, professioneel fotograaf en cursusleider, aan het juiste adres! Hij biedt verschillende cursussen op dit vlak aan. Zijn lesstof is altijd kort en bondig en hij houdt het aantal onderwerpen per cursus kort. Zo blijft de lesstof duidelijk voor je en kun je er niet in verdwalen. Je krijgt duidelijke opdrachten en kijkoefeningen en op iedere opdracht krijg je persoonlijke feedback. Zo leer je snel wat je nog beter zou kunnen doen. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen. Maak jij vaak foto’s met je telefoon en wil je de kwaliteit ervan verbeteren? Kies dan voor een van de cursussen smartphone fotografie van Han Schnek!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn