Zelf een bedrijfspand verkopen via internet

Als u in het bezit bent van een of meerdere bedrijfspanden kan het voorkomen dat u daar op een bepaald moment vanaf wilt. U hebt bijvoorbeeld niet langer interesse in uw pand of maakt niet meer gebruik van uw bedrijfspand. Dan is het een goed idee te kiezen om zelf een bedrijfspand te verkopen. Hiermee houdt u controle over het verkoopproces en hebt u de touwtjes in handen. Daarnaast is het een stuk voordeliger om de verkoop zelf te regelen in vergelijking met het in de arm nemen van een makelaar. Uiteraard zijn er wel diverse partijen die u kunnen helpen met zelf een bedrijfspand verkopen. Een van deze partijen vindt u via de website www.bedrijfsmakelaarsnet.nl. Via deze partij kunt u meerdere zaken regelen:

  • Taxatie van uw pand
  • Verkoop van uw pand
  • Verhuur van uw pand
  • Informatie verstrekken over aangeboden panden
  • Reclame voor uw te verkopen pand

Door www.bedrijfsmakelaarsnet.nl in te schakelen maakt u gebruik van de voordelen van zelf een bedrijfspand verkopen terwijl u wel aanspraak kunt maken op deskundige makelaars. Als u nog nooit eerder gekozen heeft om zelf een bedrijfspand te verkopen is het een uitstekend idee om eens te kijken naar de mogelijkheden die deze partij u biedt. Voor alle opties bij zelf een bedrijfspand verkopen kunt  u ook online zoeken op ‘zelf  bedrijfspand verkopen’. U vindt op deze manier ook meer informatie over alle stappen die u moet ondernemen voor u uw panden kunt verkopen of verhuren. Als u meer wilt weten over de service die Bedrijfsmakelaarsnet u kan bieden kunt u altijd contact opnemen. Dit is mogelijk via de website, telefonisch of per e-mail. U vindt de juiste contactgegevens op de website. Hier kunt u zich ook inlezen voor u contact opneemt. Zo is het mogelijk gericht vragen te stellen en u te voorzien van de juiste informatie. Contact opnemen en informeren is altijd vrijblijvend. Indien gewenst is het ook mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld uw wensen met u doornemen en op locatie uw wensen afstemmen op de mogelijkheden die er zijn. Daarnaast is de website uiteraard ook een goede bron van goedkope en zeer geschikte bedrijfspanden die te huur worden aangeboden. Dus als u niet zelf wilt verhuren of verkopen maar juist op zoek bent naar een nieuw pand voor uw bedrijf kunt u hier ook terecht.

Zelf bedrijfspand verkopen: taxatie

Zelf een bedrijfspand verkopen kan bij een eerste keer een aantal vragen opleveren. Een van de belangrijkste problemen die u tegen zult komen is het bepalen van een geschikte vraagprijs. Bij zelf een bedrijfspand verkopen is het daarom handig om een externe partij uit te nodigen voor een taxatie. Een van de ervaren medewerkers van Bedrijfsmakelaarsnet kan u hierbij helpen. Het doen van een taxatie helpt bij het vaststellen van een juiste huur- of verkoopprijs. Zo krijgt u altijd genoeg voor uw pand terwijl u potentiële huurders of kopers niet afschrikt met een te lage of hoge prijs. De vraagprijs wordt vastgesteld aan de hand van een aantal criteria. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de grootte, locatie, faciliteiten en functie van het pand. Een pand met een geschikte ligging en goede afmeting zal snel verhuurd of verkocht worden. Zelf een bedrijfspand verkopen of verhuren hoeft niet moeilijk te zijn als u de juiste verkoper inschakelt. Kijk daarom voor meer informatie op de website en maak vrijblijvend een afspraak voor een taxatie. U weet dan meteen waar u aan toe bent. Bedrijfsmakelaarsnet kan u daarnaast helpen met het opstellen van een verhuur- of verkoopcontract als u kiest voor zelf een bedrijfspand verkopen of verhuren.

Huren of verkopen?

Als u van uw bedrijfspand af wilt hebt u twee mogelijkheden. U verhuurt het pand aan een derde partij waarbij u blijft beschikken over de eigendomsrechten. Dit is voordelig als u tijdelijk geen aanspraak maakt op de beschikbare ruimte maar wel opbrengsten wilt halen uit uw pand. U kunt er dan voor kiezen uw pand tijdelijk te verhuren in plaats van te kiezen voor zelf een bedrijfspand verkopen. U kunt dan op een geschikt moment weer zelf gebruik maken van de ruimte, mits u dit op een correcte manier afstemt met uw huurder. U kunt deze er niet zomaar uit zetten. Daarom is het verstandig een huurcontract af te sluiten voor een bepaalde tijd. Een medewerker van www.bedrijfsmakelaarsnet.nl kan u hierbij helpen. Zo haalt u altijd rendement uit uw vastgoed. Op de website van Bedrijfsmakelaarsnet ziet u enkele voorbeelden van bedrijfspanden die niet worden verkocht maar verhuurd. Zo is het mogelijk enkele honderden tot duizenden euro’s te verdienen met het verhuren van uw bedrijfspanden. Dit kan voorzien in een stabiele en hoge inkomstenbron. Als u echter geen omkijken meer wilt hebben naar uw bedrijfspand kunt uiteraard ook kiezen voor zelf een bedrijfspand verkopen. Hiermee kunt u in één keer een grote som geld opstrijken die u opnieuw kunt investeren in uw onderneming of in een ander bedrijfspand. In zeldzame gevallen is het ook mogelijk panden te ruilen. Verkopen is echter eenvoudiger. Vooral als u niet meer van doen wilt hebben met uw vastgoed is dit de beste manier om van uw panden af te komen. Dit is bijvoorbeeld een goede optie voor ondernemers die uit het bedrijfsleven stappen, moeten bezuinigen of inkrimpen. Voor de goedkoopste manier om uw panden van de hand te doen kunt u dan ook terecht bij www.bedrijfsmakelaarsnet.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn