Breng je relatie weer op de rails met relatietherapie in Dordrecht

Een reguliere doorsnee relatie bestaat doorgaans uit twee verschillende individuen. De meeste serieuze relaties ontstaan wanneer iemand tussen de 20 en 30 is of daarna. Relaties in de tienerjaren kun je vaak niet al te serieus nemen en datzelfde geldt eigenlijk ook voor mensen die studeren. Vaak zijn dit soort relaties een beetje oppervlakkig en gaan nog niet echt de diepte in. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar ook dan zie je vaak wel dat de relaties pas in een later stadium echt serieus worden. Het voordeel van dit soort relaties die dus op jonge leeftijd beginnen, is dat beide partners samen ontwikkelen. Dat kun je echter ook als een nadeel zien aangezien beide wellicht niet hun eigen potentieel ontwikkelen maar als het ware aangepast als een duo ontwikkelen. Mocht je echter solo door het leven gaan met her en der een korte relatie die weinig om het lijf heeft, dan ontwikkel je jezelf tot een uniek individu met je eigen trekjes en persoonlijkheid. Dat is dan ook meteen een bron van problemen voor toekomstige relaties. Want de ander heeft immers ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Dus als je elkaar op je 30ste ontmoet dan hebben beide 30 jaar aan ervaringen en ontwikkelingen in de bagage die jullie beide meenemen naar de relatie. De kans is dan ook groot dat beide partners anders tegen bepaalde dingen aankijken, andere waarden hebben, bepaalde gedragingen hebben waar de ander raar van opkijkt, et cetera. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het kan ook een bron zijn van ongemak als je niet goed weet hoe je met die verschillen om moet gaan. Relaties gaan dan ook niet vanzelf en ook hier heb je vaardigheden nodig. Je moet leren om te functioneren in een relatie en soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken via relatietherapie in Dordrecht. Het is dan ook niet zo dat een relatie per se afgebroken moet worden als het niet lijkt te functioneren. Als je een gewicht niet kunt optillen, dan moet je even iets langer trainen, totdat je genoeg spieren hebt om het gewicht te kunnen optillen. Als een relatie dus niet werkt, dan kan het zo zijn dat je bepaalde vaardigheden moet aanleren waardoor het wel werkt. Dit kan via relatietherapie in Dordrecht. Probleem is vaak dat men een romantisch ideaalbeeld heeft waarin een relatie vanaf het begin direct 100% goed moet functioneren en als dat niet zo is, dan is de partner per definitie dus niet de prins of prinses waar je op had gehoopt. Met relatietherapie in Dordrecht kun je leren om elkaar weer te waarderen. Vaak is het een kwestie van communicatie en een aanpassing van het onrealistische verwachtingspatroon.

Relatietherapie in Dordrecht bij Praktijk voor Psychotherapie

Het is echter wel belangrijk dat je in relatietherapie in Dordrecht gaat bij een professional die ook echt kan helpen. Een tekst als deze kan heel oppervlakkig bepaalde algemene oorzaken aandragen, maar uiteindelijk wil je wel dat de relatietherapie in Dordrecht ook echt concrete oplossingen aandraagt voor jouw/jullie specifieke situatie. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor Praktijk voor Psychotherapie.

De juiste vertrouwde omgeving voor relatietherapie 

Wat in ieder geval altijd van belang is, is dat de partners zich op hun gemak voelen in een vertrouwde veilige omgeving. Soms is dat tijdens de relatietherapie al voldoende om in ieder geval nader tot elkaar te komen en weer te communiceren. Verder kunnen relatieproblemen uiteraard ook ontstaan door:

  • Misbruik
  • Verslaving
  • Ontrouw

Ook dan kun je een beroep doen op relatietherapie in Dordrecht. Kijk op praktijkvoorpsychotherapie.nl voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn