De zon blijft een goede vriend dankzij uitvalschermen van SunCircle

De zon is in de meeste gevallen een positieve factor in ons leven. Het licht is fijn, de warmte is fijn en de kleur van de wereld als de zon schijnt is ook heel erg prettig. Maar de zon kan ook irritant zijn wanneer deze op ongewenste momenten naar binnen schijnt. Hoewel de zon onder de meeste omstandigheden gezien kan worden als een goede vriend, is het soms een bron van irritatie. Dat is uiteraard zonde, want zo wil je de zon natuurlijk niet zien. Daarom kun je het beste gewoon uitvalschermen boven je raam plaatsen. Mocht de zon dan niet gewenst zijn, dan kun je de uitvalschermen naar beneden laten en zo kun je zelf bepalen wanneer de zon wel en niet naar binnen kan schijnen. Dit biedt uiteraard de nodige voordelen. Ten eerste schijnt het zonlicht soms te direct naar binnen. Het schijnt dan in je ogen of op de tv en het is gewoonweg niet praktisch. Het kan ook zo zijn dat het gewoonweg te licht is in de kamer, omdat je bijvoorbeeld tv wilt kijken. Ook als de zonnestralen niet direct naar binnen schijnen, kan het zonlicht van buiten zorgen voor een heel fel licht in je huis. Je moet dan binnen met halfdicht geknepen ogen zitten en dat is uiteraard niet de bedoeling. Via de uitvalschermen van suncircle kun je voorkomen dat het te licht en te fel wordt binnen. Ook voor wat betreft de regie over de hoeveelheid warmte in huis, is het goed om uitvalschermen te plaatsen. Als de zon namelijk pal op de ruiten kan schijnen, dan zorgen de zonnestralen voor een broeikaseffect. Dit is in de winter nog lekker behaaglijk en het zorgt voor een lagere energierekening. Maar in de lente, herfst en zomer kunnen die zonnestralen zorgen voor een flinke temperatuurstijging. Het kwik loopt dan al snel op tot ver boven de 20 graden en dat is niet bepaald comfortabel meer te noemen. Door het directe contact tussen de zonnestralen en de ruiten te verbreken via de uitvalschermen, kun je deze stijging in temperatuur voorkomen. Uitvalschermen dienen dan ook meer dan 1 doel. Je kunt de leefbaarheid in je woning aanzienlijk verbeteren met een uitvalscherm. Als je een groot raam hebt waar niks voor staat en waar de zon de hele dag op kan schijnen, dan is het eigenlijk bijna een noodzakelijkheid om daar iets van zonwering voor te hangen. Uitvalschermen zijn daarvoor dan ook zeer geschikt.

Kijk snel op de website voor meer informatie over uitvalschermen

Als je precies wilt weten wat je opties zijn qua uitvalschermen, dan kun je terecht op de website van suncircle.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over zonweringen zoals:

  • Screens
  • Rolluiken
  • Knikarmschermen

Al deze verschillende soorten zonweringen kun je bestellen bij suncircle. Zij zullen dan ook alles regelen rond de plaatsing en installatie van de zonwering.

Neem contact op met suncircle

Als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken om samen met suncircle de situatie bij jouw thuis te bekijken, dan kun je altijd even contact opnemen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn