Een houten vloer creëer je met houtlook tegels

Het kiezen van een nieuwe vloer kan een hele klus zijn, helemaal als je niet bekend bent met nieuwe soorten materialen als houtlook tegels. Er zijn verschillende vloermaterialen verkrijgbaar, maar wat iedere keer weer blijkt is dat veel mensen graag kiezen voor een optie die lijkt op hout. Dat is ook logisch, het is immers een heel natuurlijk materiaal dat bovendien een warme uitstraling heeft. Houten vloerplanken zorgen meteen voor een heel eigen en warme sfeer in een ruimte en dat is iets wat veel mensen aanspreekt. Het heeft echter ook nadelen wat bij houtlook tegels niet het geval is. Een groot minpunt van houten vloerplanken is immers het vele onderhoud wat nodig is. Je moet er minstens eenmaal per jaar voor zorgen dat ze weer in de lak of in de olie gezet worden en voordat dat kan, moet je ze natuurlijk eerst goed schoonmaken en eventueel licht opschuren. Een ander minpunt is dat er al snel sprake is van slijtage, vooral als er heel veel gelopen wordt in een bepaalde ruimte of als er bureaustoelen met wieltjes staan. Het heen en weer rijden van de bureaustoelen of het vele lopen zorgen voor slijtageplekken, waar het in de ergste gevallen zelfs kan gebeuren dat er houtsplinters gaan ontstaan. Erg vervelend natuurlijk als je een keer op sokken of blote voeten wilt lopen en het ziet er ook gewoon niet mooi uit. Met houtlook tegels heb je van dergelijke problemen geen last.

Laminaat of houtlook tegels

Natuurlijk zijn houtlook tegels niet het enige alternatief voor houten vloerplanken, een bekender alternatief is laminaat. Dit vloermateriaal is helemaal ontwikkeld met als basisidee de vloerplank en het heeft als voordeel dat het voordelig in aanschaf is en eenvoudig is te leggen. Daarnaast zijn er vaak ook veel verschillende kleuren en houtpatronen verkrijgbaar, waardoor je veel opties hebt om uit te kiezen. Maar natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen. Laminaat slijt minder snel dan hout, maar zeker de goedkopere varianten zijn toch ook snel aan slijtage onderhevig, een probleem dat zich met houtlook tegels absoluut niet voordoet. Daarbij is er natuurlijk ook nog het punt dat laminaat niet zo goed tegen water kan, wat ervoor zorgt dat het niet voor iedere ruimte geschikt is. Als jij dus een vloer wilt kiezen die je overal in huis kunt gebruiken of die je goed kunt reinigen met professionele schrobmachines, dan is dit geen goede opties. Houtlook tegels daarentegen kunnen tegen een stootje, zijn geschikt voor iedere ruimte en kunnen ook heel goed tegen water.

Van der Rijt BV biedt prachtige vloeren

Er zijn dus verschillende redenen om voor houtlook tegels te kiezen in plaats van andere materialen:

  • ze zijn zeer slijtvast en krasvast en hebben daardoor een lange levensduur
  • je hoeft niet ieder jaar onderhoud uit te voeren, het materiaal is zelfs onderhoudsvrij te noemen
  • de uitstraling en kleur zijn zeer warm en de tegels zijn bijna niet van houten vloerplanken te onderscheiden
  • de waterdichtheid zorgt ervoor dat ze in iedere ruimte in huis te gebruiken zijn

Daarnaast hebben keramische houtlook tegels nog als groot pluspunt dat ze gebruikt kunnen worden in combinatie met vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor deze verwarmingsoptie, aangezien het relatief energiezuinig is en daardoor een duurzame optie is. Ben jij enthousiast geworden over de mogelijkheden die een dergelijke vloer biedt? Neem dan contact op met Van der Rijt BV, specialist op het gebied van keramische tegels en natuursteen. Bij hen vind je een zeer ruim aanbod aan houtlook tegels in verschillende afmetingen, stijlen en kleuren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn