Een vakantie direct zichtbaar maken met een digitaal fotolijstje

Fotolijst - Digitaal fotolijstjeAfgelopen zomer ben ik samen met mijn vrouw op vakantie geweest naar de verschillende eilanden van Griekenland. Veel eilanden betekent veel indrukken en dat betekent vele, en dan bedoel ik ook echt vele, kodak momentjes. Daarom hebben we een digitaal fotolijstje gekocht. Dat is namelijk niet alleen leuk voor thuis, maar ook erg handig om direct je foto’s op te slaan tijdens je vakantie. Je kunt je memorycard dan leeg houden na een dag met foto’s maken en je kunt direct je foto’s bekijken. Een digitaal fotolijstje is wat dat betreft net een tablet. Soms worden dingen gemaakt met een bepaald doel. Een digitaal fotolijstje is ooit bedoeld om het oude fotolijstje met één enkele foto te vervangen. Dat is ook logisch, want je maakt zoveel foto’s in dit digitale tijdperk, dat het een beetje onzinnig is om van al die verschillende foto’s er maar één in te lijsten. Hoe ga je die keuze ooit maken? En wat gebeurt er vervolgens met al die andere foto’s die je niet inlijst? Om dat probleem op te lossen is het digitale fotolijstje uitgevonden. Met een digitaal fotolijstje kun je al je foto’s inlijsten zonder dat je het hele huis vol hebt met foto’s. Daar komt bij dat het ook een leuke manier is om wat leven in de brouwerij te houden. Via een slideshow op een digitaal fotolijstje komen namelijk alle foto’s voorbij die je er opzet. Je kunt de instellingen op ‘willekeurige weergave’ zetten en vervolgens is het altijd een verassing welke foto op welk moment je huis versiert. Daar komt bij dat je nooit verveeld raakt van een foto, want als je jaren lang altijd dezelfde foto ziet dan raak je natuurlijk verveeld. De foto is in dat geval niets anders dan decoratie. Maar als je elke foto maar een kort tijd ziet voordat er een nieuwe foto verschijnt, dan blijven de foto’s vers. En als je wel verveeld raakt, dan ga je gewoon opnieuw op vakantie en vul je het digitale fotolijstje met nieuwe foto’s.  Dat is dus het primaire doeleinde van een digitaal fotolijstje. Maar waarom zou je jezelf beperken? Een digitaal fotolijstje is ook een prima als mobiele harde schijf. Als je op vakantie gaat is het voor twee redenen handig om mee te nemen. Ten eerste kun je alle foto’s direct overzetten. Op deze manier zijn je foto’s veilig. Ten tweede kun je na een lange dag direct je foto’s bekijken.

Een digitaal fotolijstje als redder in nood

De eerste reden is dus voordelig vanwege het feit dat je je foto’s direct op kunt slaan. Het bijkomende voordeel is dat je je foto’s dus direct ook veilig opslaat. Mocht er dus wat gebeuren op een dag met de camera, dan ben je niet direct alle foto’s kwijt. Dat is precies wat ons overkwam in Griekenland. Op dag vier gingen we met de boot naar Lesbos en natuurlijk waren we weer druk in de weer met foto’s maken. En, vraag me niet hoe, op één of andere manier glipte de camera uit mijn handen net op het moment dat ik overboord hing om een mooie foto te maken. Dus de camera verdween in de golven. Als we geen digitaal fotolijstje hadden meegebracht, dan waren we alle foto’s van dag één tot en met dag drie kwijt geraakt. Nu waren we alleen de foto’s die we op dag vier hadden gemaakt kwijt en natuurlijk de camera. We hebben dus ook geen foto’s kunnen maken van Lesbos. Dat vind ik persoonlijk niet zo erg, want nu hebben we een excuus om terug te gaan. We hebben de volgende dag een nieuwe camera gekocht en alle foto’s van dag vijf tot en met dag 9 opgeslagen op het digitale fotolijstje. Zo zie ja maar dat het originele doel van een digitaal fotolijstje niet het einddoel hoeft te zijn. Een digitaal fotolijstje is onze redding geweest en terwijl ik dit typ kan ik me omdraaien en de foto’s zien van de vakantie in Griekenland.

Waar koop je een digitaal fotolijstje?

Je kunt een digitaal fotolijstje heel gemakkelijk online kopen. Zo heb ik mijn digitale fotolijstje gekocht op fotolijst.info. Je kunt hier verschillende soorten fotolijstje kopen. Zo heb je bijvoorbeeld fotolijsten van:

  • Looqs
  • Braun
  • Cytem
  • Sun SG810

Zoals je ziet is een digitaal fotolijstje te krijgen van gerenommeerde merken. Tevens kun je zelf kiezen de hoeveelheid opslagruimte waarvan jezelf denkt dat het genoeg is. Als je een digitaal fotolijstje gebruikt tijdens je vakantie als extra opslagruimte en je weet van jezelf dat je heel veel foto’s maakt, dan is het handig om een digitaal fotolijstje te kopen met veel opslagruimte. Als het enkel is voor decoratieve doeleinden in huis voor een paar foto’s, dan kun je volstaan met bijvoorbeeld 128 mb aan opslag ruimte. De grootte van de fotolijstjes is vervolgens een element waar je over moet nadenken. Een digitaal fotolijstje komt in verschillende groottes. De kleinste fotolijstjes zijn 8 inch en de grootste fotolijstjes zijn 55 inch. Het is dus maar net hoe groot je het zelf wilt hebben. Ter vergelijking, een gemiddelde laptop heeft een scherm van 15 of 17 inch. 55 inch is dus al bijna zo groot als een volwaardige tv. Wil je een subtiel fotolijstje op de schoorsteenmantel of juist een volledige opvulling van je woning? Het antwoord op die vraag bepaalt of je genoeg hebt aan 8 inch of niet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn