Het gemak van glamping

Landrijkdereesprong - GlampingVandaag de dag kiezen vakantiegangers steeds vaker voor meer comfort. Dit uit zich in het feit dat steeds meer mensen kiezen voor een hotel of een appartement, in plaats van een tentje op een camping. Ook zoeken steeds meer mensen campings uit waar stacaravans of Noorse kampeerhutjes beschikbaar zijn. Niet langer dat vervelende koken op kleine gaspitjes of ’s nachts door de regen en de kou je door een kleine ritssluiting naar buiten wurmen om naar het toilet te gaan. Toch vinden sommige mensen het wel jammer dat met al dit nieuw gevonden comfort het echte kampeergevoel een beetje verdwenen is. Glamping is het nieuwe kamperen. De naam is een samentrekking van de woorden glamourous en camping, wat in het Nederlands zoveel betekend als luxe kamperen. Glamping is tegenwoordig op steeds meer campings mogelijk. Wanneer men gaat glampen kiest men voor echt kamperen met alle gemakken van het dagelijks leven. De tent waarin men verblijft is ontzettend luxe en van alle gemakken voorzien. Vaak bevindt zich in de tent een grote woonkamer, een keukentje, en soms is er zelfs voor de tent een veranda aanwezig. Glamping is kamperen in stijl, het is genieten van de omgeving in luxe. Wat ideaal is voor grote gezinnen is de aanwezigheid van meerdere slaapkamers. Het grootste probleem bij een normale tent is dat de slaapcabines erg dicht tegen elkaar aanliggen. Elk geluid dat in de cabines wordt gemaakt is voor iedereen in de omgeving te horen. Lachende kinderen zijn vaak een grote irritatie voor de ouders, terwijl deze kinderen vervolgens de rest van de nacht naar het snurken van vader liggen te luisteren. De aanwezigheid van meerdere slaapkamers lost al deze problemen op. Glamping voorkomt dus dat er een gespannen sfeer ontstaat tussen de leden van het gezin. Je kunt lekker doen wat je thuis ook zou doen zonder dat de anderen daar last van hebben. Een ander belangrijk voordeel is sanitair. Vaak is er in de luxe tenten apart sanitair aanwezig. Ideaal wanneer het weer niet mee zit en je in de tent moet blijven. Naast het voordeel van luxe heeft glamping nog enkele andere grote voordelen ten opzichte van normaal kamperen of het verblijf in een hotel:

  • Je blijft dicht bij de natuur
  • Je houdt het echte kampeergevoel
  • Het dagelijkse ritme gaat door!

Glamping; met je neus in de natuur

Wat veel mensen jammer vinden is dat hotels of appartementjes vaak in de grote stad staan. Je kunt hier wel degelijk een zekere mate van luxe vinden, maar natuur om je heen is ver te zoeken. Voor schone handdoeken moet je naar de receptie en de lichten van de stad houden je ’s nachts misschien wel wakker! Bij glamping bestaan deze problemen niet. Je luxe tent staat namelijk gewoon op een camping, tussen andere tentjes in. Je neemt je eigen spullen mee naar de tent, je hebt dus de beschikking over je eigen handdoeken en slaapspullen. Je blijft hiernaast zo dicht bij de natuur als goed en wel mogelijk is, zonder dat je hier hinder van ondervindt. Je kunt dus blijven genieten van het geluid van regen op het tentzeil of het prachtige uitzicht van de zonsondergang aan de rand van het bos. Glamping is eigenlijk niets meer dan kamperen met extra voordelen, je houdt dus dat echte kampeergevoel. De kinderen kunnen s’ avonds afwassen, je kunt een nachtwandeling maken, niks houdt je tegen om dat gevoel uit je jeugd weer opnieuw te beleven. Ook gaat met glamping het dagelijkse ritme gewoon door. Dit is fijn voor mensen die misschien iets minder geld te besteden hebben op vakantie. Je huurt de tent en vervolgens kun je de hele vakantie zelf indelen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon in de eigen tent koken, je hoeft dus niet elke avond uit eten te gaan. Er is genoeg ruimte in de tent om je goed te kunnen vermaken, ook als je even geen zin hebt om er op uit te gaan. Hetzelfde geldt voor de kinderen. Wat kinderen vaak moeilijk vinden aan vakantie is dat hun eigen ritme wordt verstoord. Ze genieten niet optimaal van wat ze allemaal beleven omdat hun leefomgeving zo compleet anders is. Bij glamping is dit totaal niet het geval. In de luxe tent is stroom aanwezig waarmee de smartphone of gameboy kan worden opgeladen en is er een werkende koelkast waar allerlei producten in kunnen worden bewaard. De kinderen kunnen dus, naast het maken van leuke uitstapjes of het spelen in de natuur, ook gewoon gebruik blijven maken van dezelfde apparaten als thuis. Ook kunnen ze hun favoriete eten of drinken in een koelkast bewaren, ze hoeven dus geen lokale gerechten te eten of lokale drankjes te drinken als ze dit helemaal niet lekker vinden. Glamping is dus ideaal voor zowel kinderen als ouders!

Glamping is populair!

Steeds meer mensen kiezen voor glamping en alles wat daarbij komt kijken. Men ziet de laatste jaren ook dat steeds meer campings initiatief nemen en beginnen met het plaatsen van prachtige safaritenten met alles erop en eraan. Men begint in te zien dat een prachtige vakantie niet in het buitenland hoeft plaats te vinden! Nederland kent ontzettend leuke plekjes waar iedereen het naar de zin zal hebben. Maak bijvoorbeeld eens kennis met de beeldschone natuur in het oosten van ons land. Landrijk de Reesprong, gelegen bij Haaksbergen, beschikt over luxe tenten en safaritenten om je vakantie glansrijk te laten verlopen. Neem eens een kijkje op hun site, http://www.landrijkdereesprong.nl/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn