De dashcam: een betrouwbare en stille getuige

123carcam - DashcamAls u a geruime tijd uw rijbewijs heeft en geregeld in een auto rijdt, weet u dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je hoeft maar even niet op te letten en je rijdt al ergens tegen aan. Op de snelweg moet u goed oppassen wegens de hoge snelheden. Door de hoge snelheid krijgt de auto en ook uzelf een hogere kinetische energie, wat betekent dat wanneer u plotseling iets raakt er een grotere kracht ontstaat, wat kan leiden tot meer schade aan de auto en ook uzelf indien er iets gebeurt. Het is natuurlijk het belangrijkste dat er niets gebeurt met de inzittenden, maar ook schade aan de auto kan erg vervelend zijn. Vaak is het na een ongeluk niet gelijk duidelijk wie de schuld heeft. Hiervoor bestaat er nu de dashcam. De dashcam is een camera op het dashboard die opneemt wat er op de weg gebeurt. Als er iets gebeurd is, dan kunt u de video op de dashcam afspelen om te bekijken wat nu precies de situatie was en wat zich heeft afgespeeld. Ongelukken gebeuren nu eenmaal erg snel en voor u het weet is het voorbij en staat u aan de kant van de weg. Door de schrik kunnen mensen zich vaak niet goed herinneren wat er heeft plaatsgevonden. Hiervan heeft de dashcam daarentegen geen last. De dashcam heeft namelijk gewoon een camera die objectief de beelden opslaat van wat er op de weg gebeurt. De beelden worden opgeslagen en bieden dus betrouwbaar en objectief getuige materiaal. Met een dashcam is het dus een stuk makkelijker te achterhalen hoe de vork nu echt in de steel zat. Dit kan immers veel uitmaken voor wie er moet opdraaien voor het ongeluk. Als u WA verzekerd bent en u bent de veroorzaker van de schade, dan zal de verzekering voor u betalen. Toch is het in veel gevallen erg handig als u uw onschuld kunt bewijzen als u niets heeft fout gedaan. Ook kan de dashcam dienst doen bij ongelukken die bij toeval op de weg voor u gebeuren waar u zelf niet bij betrokken bent.

De voordelen van een dashcam

Het kan onverhoopt voorkomen dat u getuige bent van een ongeluk op de weg. Stel, de auto voor u rijdt een fietser aan. De fietser had voorrang en deze ligt op de grond. De automobilist wil er echter niets mee te maken hebben en deze rijdt na een snelle ‘sorry!’ weer door. Als u een dashcam in uw auto heeft, kunt u de fietser helpen om een terechte vergoeding te krijgen. Met de dashcam kunt u dus niet alleen uzelf, maar ook andere mensen helpen. Een fietser die net is aangereden is vaak niet bij machte om de automobilist op zijn daden aan te spreken. De dashcam heeft echter de hele gebeurtenis opgenomen en ook het nummerbord van de auto die de veroorzaker was. Dankzij de opnames van de dashcam kan er dus voor gezorgd worden dat de schuldige opdraait voor de schade en niet de fietser die niets verkeerd heeft gedaan. Een dashcam kan tevens ook onschuld bewijzen. Mocht er een ongeluk gebeuren waar u onverhoopt bij betrokken raakt en er is een meningsverschil over hoe het heeft plaatsgevonden, dan hoeft u met de dashcam niet eindeloos hierover te twisten. Door simpelweg de opnames van de dashcam terug te spoelen kunt u snel en gemakkelijk achterhalen wat er gebeurd is. Indien er uit de beelden blijkt dat u inderdaad niets fout heeft gedaan, dan hoeft u niet meer bang te zijn dat u hier ten onrechte voor zal moeten opdraaien! De stille getuigenis van de dashcam verkleint dus de kans dat de verkeerde de schuld krijgt van een ongeluk op de weg. Als u zelf een goede bestuurder bent, dan zal de dashcam zeker zijn vruchten afwerpen.

Altijd de laatste beelden door middel van loop recording

De beelden van een dashcam worden opgeslagen zodat ze later kunnen worden teruggekeken indien nodig. Dit betekent dat er een geheugenkaart nodig is om het filmmateriaal op te slaan. Een nadeel hiervan is dat deze op een gegeven moment vol is. Hier is gelukkig iets op bedacht. Dit is een trucje dat ook wel bekend staat als loop recording. Met loop recording worden de oudste opnames steeds weer overgeschreven door nieuwe beelden. Zo heeft u altijd het laatste beeldmateriaal bij de hand zonder dat u zelf de geheugenkaart in de gaten hoeft te houden. De dashcam doet gewoon zijn werk zonder dat u er verder nog omkijken naar heeft. U heeft dus geen kopzorgen wanneer u een camera heeft met loop recording. Nu vraagt u zich misschien af waar u een camera met loop recording kunt vinden. De beste plek voor het kopen van een camera voor op uw dashboard is ongetwijfeld 123carcam.nl. Deze website is gespecialiseerd in autocamera’s en hier weet u dus zeker dat u de beste producten in huis haalt. Bovendien bent u bij deze website verzekerd van de volgende punten:

  • Gratis verzending vanaf bestedingen boven de 60 euro
  • Vandaag voor 4 uur ’s middags besteld, morgen al in huis
  • Alle producten zijn op voorraad
  • Indien het product niet bevalt, kunt u het altijd retour sturen
  • U kunt het product indien gewenst ook afhalen

Voor een camera in de auto gaat u dus beslist het beste naar 123carcam.nl. Neem voor het gehele aanbod snel een kijkje in de webwinkel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn