Het nummer van UWV vind je natuurlijk gewoon op het wereld wijde web

Het is natuurlijk geen pretje om je baan te verliezen, maar het is ook iets wat tegenwoordig in de nasleep van de financiële crisis toch vaak voorkomt. Hoewel de economie aantrekt, is het toch voor veel mensen lastig om een baan te vinden en voor werkgevers is het ook erg lastig om op de oude voet door te gaan. De tijden zijn veranderd. Het spendeergedrag van de consument is veranderd en de bestedingsruimte is over het geheel genomen gewoon minder. Al dit soort zaken zorgen ervoor dat de werkgelegenheid verandert. Voor bepaalde sectoren zijn het nu juist uitstekende tijden en als je een diploma hebt in één van deze sectoren, dan is er niets aan de hand. Andere sectoren, denk aan de horeca, hebben het door de crisis moeilijk. Hoewel het nu weer beter gaat en de mensen weer vaker uit eten gaan en lekker wat drinken in de stad, hebben veel horeca ondernemingen een fikse klap opgelopen ten tijde van de crisis. Het is juist voor deze bedrijven lastig om op de oude voet door te gaan. Natuurlijk kunnen ze het oude niveau op den duur wel weer bereiken als alles goed blijft gaan, maar voorlopig moeten ze het rustig aan doen en de ‘wonden’ van de crisis verzorgen. Dit gebeurt vaak door het ontslag van personeel. Ben je toevallig ook iemand die door toedoen van de crisis een baan is kwijtgeraakt, dan is het geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Allereerst moet je natuurlijk in contact komen met het UWV. Als je namelijk een lange tijd hebt gewerkt, dan heb je recht op een WW uitkering. Je hoeft daar geen gebruik van te maken, maar in de periode dat je op zoek bent naar een baan, zijn inkomsten natuurlijk wel noodzakelijk. Een WW uitkering is niet gelijk aan een bijstandsuitkering. Je bent dus een stuk vrijer en je hebt veel minder (strenge)regels waar je aan moet voldoen. Een WW uitkering is natuurlijk wel voor korte tijd. De hoogte van de WW uitkering en hoe lang je er rechtop hebt, hangen af van hoelang je bij je laatste werkgever hebt gewerkt en wat je daar verdiende. In de regel krijg je namelijk 80% van je laatst genoten inkomen als WW uitkering.

Geen uitkering als je het nummer van UWV niet kan vinden

Nu klinkt het bovenstaande natuurlijke erg aantrekkelijk. Als je 10 jaar hebt gewerkt, dan krijg je toch zo maar 1 jaar lang een uitkering. Dat is voldoende tijd om je leven weer op orde te brengen. Maar daarvoor moet je eerst wel het nummer van UWV zien te vinden. Anders krijg je immers geen uitkering. Dat is echter geen probleem, want je kunt het nummer van UWV gemakkelijk vinden via uitkeringsinfo.nl.  Niet alleen kun je op deze website terecht voor het nummer van UWV, maar je kunt ook direct meer lezen over de verschillende soorten uitkeringen zoals:

  • WW uitkering
  • Bijstandsuitkering
  • WIA uitkering

Dus als je meer wil weten één van deze uitkeringen, dan ben je op deze website ook aan het juiste adres. Wil je in contact komen met UWV, dan vind je zoals gezegd ook het nummer van UWV op deze website.

Algemeen nummer UWV

Het UWV is natuurlijk een grote landelijke instantie met kantoren in heel Nederland. Soms weet je niet direct waar je moet zijn en daarom kun je bellen met het algemene nummer van UWV. Via dit Algemene nummer van UWV kom je dan in contact met de klantenservice. Zij kunnen je dan het nummer van UWV bij jou in de buurt geven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn