Kies jij voor een schuifdeursysteem?

Er zijn maar weinig mensen die gebruik maken van een schuifdeursysteem in hun woning, terwijl dit toch echt veel voordelen kan bieden. Eigenlijk wordt er altijd gekozen voor deuren met scharnieren, maar waarom niet eens een schuifdeur gebruiken? Dit geeft andere mogelijkheden wat betreft ruimte en het geeft een origineel tintje aan jouw interieur. Een schuifdeursysteem is in veel verschillende varianten verkrijgbaar en op veel verschillende manieren toe te passen. Ook voor jouw huis zijn er goede toepassingsmogelijkheden.

Schuifdeur of scharnierdeur?

Zoals gezegd wordt een schuifdeursysteem niet veel toegepast, eigenlijk wordt hier alleen wel eens voor gekozen voor inbouw kledingkasten en voor terrasdeuren. Verder kiest men in de woning zelf altijd voor gewone deuren, met een scharnier. Maar wie veel kamers in huis heeft, zal de nadelen hiervan kennen. Heb je bijvoorbeeld de ramen open staan, om het huis eens even lekker door te luchten, dan moet je altijd tegen iedere deur iets aanzetten om te voorkomen dat deze dichtslaat. Een ander minpunt van gewone deuren is dat ze relatief veel ruimte nodig hebben voor het open en dicht gaan. Dit is toch al snel een vierkante meter oppervlak waar je niets anders mee kunt doen. Met een schuifdeursysteem heb je hier geen last van. Deze schuif je gewoon over de rails langs de muur. Hierdoor nemen ze dus effectief minder ruimte in dan standaard deuren. Bovendien hoef je er ook niet bang voor te zijn dat ze dichtslaan door een windvlaag, ze zitten stevig vast in hun rails. Het kan in het gebruik dus zeker voordelen hebben om schuifdeuren te hebben! Daarnaast is het zo dat het ook een uniek tintje aan jouw woning geeft. Juist doordat maar weinigen gebruik maken van een schuifdeursysteem in huis, valt het des te meer op als jij het wel hebt. Het kan daardoor een geheel eigen uitstraling geven aan jouw interieur.

Schuifdeursysteem biedt veel mogelijkheden

Een schuifdeursysteem op zich is enkel de rails en de dragers voor de deur, je hebt dan nog niet de deur zelf. Wat betreft het systeem heb je al verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende:

  • raillengtes
  • bevestigingssystemen
  • remmingssystemen
  • kleuren
  • stijlen

Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat een systeem met klassieke zwarte onderdelen een heel andere uitstraling geeft dan een systeem met kleine, zilverkleurige onderdelen. En dit zijn alleen de variatiemogelijkheden binnen het schuifdeursysteem zelf, je kunt het systeem ook nog eens combineren met veel verschillende soorten deuren. Bij schuifdeuren denken veel mensen aan glas en dat is ook zeker een mogelijkheid. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een strak vormgegeven houten deur. Of juist voor een deur van planken, voor een stoere, klassieke en rustieke uitstraling. Er zijn dus veel opties wat dat betreft. Daarbij is het zo dat je dit soort deuren ook op veel verschillende plekken in huis kunt gebruiken. Natuurlijk dus voor je kledingkast, maar ook voor bijvoorbeeld je slaapkamer of badkamer. Of als scheiding tussen eetkamer en woonkamer. Ben jij op zoek naar een geschikt schuifdeursysteem? gyzs biedt veel verschillende mogelijkheden en heeft ook voor jou het ideale systeem op voorraad.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn