Kinderkamer

Voor kinderen is het erg belangrijk om een goede kinderkamer te hebben. Iedereen heeft immers behoefte aan een eigen plekje en dat geldt voor uw kind natuurlijk net zo goed. Het is al fijn om een eigen plek te hebben, het is nog fijner als deze helemaal ingericht is met spulletjes waar je blij van wordt. Ook dat geldt voor de kids net zo goed als voor volwassenen. Gaat u dus de kinderkamer opnieuw inrichten, vraag dan eens aan zoon of dochter wat hij of zij nu echt leuk vindt. Hebben ze bijvoorbeeld een favoriet filmkarakter of televisiefiguur? Of houden ze juist van iets heel anders? Als u rekening houdt met hun wensen, dan kunt u voor hen een eigen kamertje creëren waar zij blij van worden, waar ze graag in spelen en graag tijd in doorbrengen. De meeste mensen denken bij het opnieuw inrichten van de kinderkamer vooral aan het opnieuw verven of behangen van de muren. Hoewel dat natuurlijk van belang is, is het niet het enige wat ervoor zorgt dat uw kind zich thuis voelt in zijn of haar kamer. Een echt verschil kunt u maken door juist te letten op de kleinere zaken, zoals de accessoires waar u voor kiest of voor het dekbed. Deze zaken zijn uiteindelijk erg bepalend voor hoe de kinderkamer er uit komt te zien. Mensen staan hier vaak niet genoeg bij stil, zij zien bijvoorbeeld een dekbed vooral als een nuttig artikel, maar aangezien het vrij veel ruimte in neemt in de kamer, is het ook een erg beeldbepalend artikel. Het is daarom erg belangrijk dat het dekbedovertrek goed aansluit bij de kleuren of het thema van de ruimte. Als u op deze manier aandacht schenkt aan de details, kunt u van de kinderkamer echt een fantastische ruimte maken voor uw kind.

Kinderkamer in thema

Zoals geëgd hebben veel kinderen wel een favoriet televisiefiguur of filmkarakter. Zij vinden het vaak fantastisch om spulletjes te hebben met deze afbeeldingen erop en wat is er dan leuker dan de kinderkamer in te richten met producten met dit thema? Ze zullen hier absoluut blij van worden en ze zullen zeker vinden dat zij de allermooiste kinderkamer hebben van al hun vriendjes en vriendinnetjes. Aan wat voor soort afbeeldingen moet u dan denken, welke thema’s zijn er populair? U kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • series die op televisie zijn, met grote favorieten als Dora Explorer, Bob de Bouwer of Buurman en Buurman
  • films van Disney, onder andere Tinkerbell, Frozen, Cars of Toy Story
  • overige films, als voorbeeld Spiderman, Batman, Jurassic Park of Finding Nemo
  • animatiefiguren, zoals Pokemon of Hello Kitty
  • popgroepen, met als grootste favoriet natuurlijk One Direction

U kunt heel eenvoudig een kinderkamer in een bepaald thema brengen, door voor accessoires met deze afbeeldingen te kiezen, terwijl u de muren in een neutrale kleur houdt. Dit heeft als voordeel dat u enkel accessoires hoeft te vervangen als zoon- of dochterlief opeens ergens anders helemaal fan van wordt. U hoeft dan niet de kamer compleet te behangen om de figuren weg te werken die dan opeens niet leuk meer zijn in hun ogen. Wat voor de rest van het huis geldt, geldt ook voor de kinderkamer: de accessoires maken het verschil en zorgen voor de sfeer. Bovendien is het natuurlijk een stuk voordeliger om enkel af en toe een nieuw accessoire in een ander thema aan te schaffen dan iedere keer de complete kinderkamer te veranderen. Dit is dus zeker iets om in het oog te houden als u aan het nadenken bent over het opnieuw inrichten van de kamer van uw zoon of dochter.

Veel keus bij Maakmijnkindblij

Bent u op zoek naar mooie artikelen voor de kinderkamer, dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij Maakmijnkindblij. Zij hebben een ruime collectie artikelen waarmee u de kinderkamer in kunt richten en u vindt bij hen een zeer ruime keus aan thema’s. U vindt bij hen bijvoorbeeld de hierboven genoemde films, series en muzikanten, maar zij hebben daarnaast echt nog veel meer te bieden. Door deze ruime keus, zult u bij hen zeker het favoriete thema van uw dochter of zoon kunnen vinden. Aan wat voor artikelen moet u dan precies allemaal denken? U kunt dan denken aan leuke wanddecoraties voor de kinderkamer, om zo de muren ook helemaal in de juiste sferen te brengen. Of wat dacht u van een mooi dekbedovertrek? Veel mensen onderschatten hoeveel effect een ander dekbedovertrek op de uitstraling van de hele kamer heeft. Het bed neemt immers vaak veel ruimte in de kamer in, waardoor het dus erg belangrijk is wat er op het bed ligt. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooi vloerkleed, zodat uw kind zacht op de grond kan zitten in de kinderkamer. Dat maakt het spelen natuurlijk een stuk plezieriger. U kunt het geheel afmaken met bijvoorbeeld een stoel, knuffel, kussen en afvalemmer met allemaal afbeeldingen uit hetzelfde thema erop. Maakmijnkindblij maakt het dus een stuk eenvoudiger om de kamer van uw zoon of dochter in te richten. Maar u kunt bij hen terecht voor nog veel meer producten. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een ruime collectie feestartikelen, waarmee u eenvoudig de leukste themafeestjes voor uw kinderen kunt organiseren. Ook vindt u bij hen veel leuke cadeautjes, zoals schoolspulletjes of tassen. Als u de kinderkamer opnieuw in wilt richten of een leuk kindercadeau zoekt, dan is Maakmijnkindblij dus een goede keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn