Koken met biologische kip

Wie graag een eenvoudige doch snelle maaltijd op tafel wil zetten zal snel kiezen voor een stukje kip. Niet alleen kan je kip bijzonder veelzijdig gebruiken het is daarnaast ook nog eens bijzonder eenvoudig klaar te maken. En mits je het goed gaart, is het vrijwel onmogelijk om kip te laten mislukken. Daargelaten als je een hele biologische kip klaar wilt maken, dan is de kans aanwezig dat je deze te lang bakt waardoor de kip droog zal worden. Wanneer je een kipfiletje klaarmaakt moet je er goed op letten dat je deze helemaal bakt, als de kip rosé is van binnen is deze niet klaar, en is het gevaarlijk om de kip te eten. Zorg er dus voor dat de kip aan de binnenzijde altijd mooi wit is, dan kan er niets misgaan! Biologische kip is net zo eenvoudig klaar te maken als normale kip er is dus in de bereidingswijze absoluut geen verschil. Verdere verschillen tussen biologische kip en normale kip, kunnen zijn dat de biologische kip een beter leven heeft gehad, zonder in een legbatterij te vertoeven of opgesloten te hebben gezeten. Toch hoeft niet alle biologische kip ook kip te zijn die vrij losgelopen heeft. Als dat een van je vereisten is, kan je het beste bij een biologische slager gaan informeren – die kan je vaak precies vertellen waar de kip vandaan gekomen is.

Biologische kip – zinnig of onzinnig?

Biologische producten zijn helemaal hot, maar is biologisch wel zinnig? Voor een grote groep mensen zal het, het idee geven iets bij te dragen aan de maatschappij door zaken biologisch in te kopen. Maar hoe zinnig is biologisch eigenlijk? Worden biologische producten in de supermarkt bijvoorbeeld niet net zo in plastic verpakt als niet biologische producten? En wat is biologisch precies? Het antwoord moet helaas in het midden blijven, want biologisch is op het moment een begrip dat heel erg ruim te nemen is. Hoe het zit met biologische kip? Heeft die kip een beter leven gehad? Wel in veel gevallen zal de kip in theorie een beter leven gehad hebben. Maar het is en blijft een kip die gefokt is om uiteindelijk op je bord te belanden. Als je vragen hebt over biologische kip zullen ze je bij Cuno Moorman & Zn. B.V. verder kunnen helpen. Zij hebben een heel assortiment aan biologische producten waaronder biologische kip. Je kunt ook op hun website gaan kijken; moormann.nl. Hoe zinnig of onzinnig biologisch is, is wellicht in het midden te laten. Het is echter wel zo dat we ons tegenwoordig graag beter willen voelen over producten die we aanschaffen, biologisch is een van de namen waardoor dingen beter verkopen. Mocht je dus graag bijdragen aan de maatschappij en biologisch willen eten. Zorg dan dat je weet waar je producten vandaan komen en hoe biologisch ze daadwerkelijk zijn.

Biologisch inkopen doe je bij natuurwinkels

Natuurwinkels of reformhuizen zijn winkels waar je 100% biologische producten kunt aanschaffen. Ja je zal dit bemerken aan de prijs, maar als je hier iets aanschaft is het zeker weten biologisch en kunnen ze je ook precies vertellen waar de producten vandaan komen (als dit niet al staat vermeld). In de meeste steden kan je reformhuizen vinden met een steeds groter aanbod aan producten, groente, fruit, brood. Het is onzinnige om te denken dat alleen wollensokkentypes hier inkopen doen. Het is allang niet meer van deze tijd om deze winkels af te doen als hippie achtig. Ze hebben een goed assortiment aan spullen, die 100% biologisch zijn. Als dat iets is wat je wilt hebben? Kan je bij het reformhuis zeker weten slagen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn