Kom goed voor de dag in Duitsland met een professionele cursus Duits

Van alle talen die je als Nederlander kunt leren is Duits toch wel het makkelijkste onder de knie te krijgen. De enige reden dat Engels vaak als makkelijker wordt ervaren, is simpelweg omdat alle films en muziek die je om je heen ziet en hoort vaak in het Engels worden aangeboden. Dus van jongs af aan ben je bekend met Engels. Zodra je het dan op school echt moet leren heb je meteen al een streepje voor. Als je Duits en Engels echter vanaf nul zou moeten leren, dan is Duits in principe makkelijker, omdat het iets dichter bij het Nederlands ligt dan de Engelse taal. Om dezelfde reden zullen Fransen minder moeite hebben met Spaans of Italiaans, want die talen liggen in het verlengde van elkaar. Zodra je een taal leert in de romaanse traditie terwijl je zelf ook een taal spreekt in die traditie, dan is het leren van die taal een feest van herkenning. Zo is het met een Nederlander die Duits leert ook. Toch is het Duits dat je leert op de middelbare school niet voldoende om je echt op een professionele wijze te uiten in bijvoorbeeld een zakelijke context. Dus wil je zaken doen met je Duitse partners, dan is het geen gek idee om een cursus Duits te overwegen. Als je al over de basis beschikt, dan is een cursus Duits als een ware een manier om je beheersing van de taal te perfectioneren. Zodra je een taal goed beheerst, dan kun je veel beter communiceren en dat is zowel handig voor jezelf, maar natuurlijk ook voor de luisteraar. Communicatie gaat na een cursus Duits vele malen makkelijker en de kans op misscommunicatie is in wezen niet veel groter dan wanneer je in het Nederlands zou communiceren. Dus ook al denk je dat je het Duits voldoende beheerst, dan is een cursus Duits ideaal om je beheersing van de taal zo te optimaliseren dat je er zeer vlot mee uit de voeten kunt. Voor een vakantie naar onze Oosterburen is een cursus Duits alleen nodig als je de taal op basisniveau wil beheersen. Ook daarvoor kun je natuurlijk een cursus Duits volgen. Wil je juist op zakelijk gebied de markten in Duitsland veroveren, dan kun je een specifieke cursus Duits volgen die ervoor zorgt dat je de taal perfect beheerst. Dat betekent dat je niet alleen de woorden kent, maar ook de juiste aanspreekvormen en grammatica. Je wil immers niet door de mand vallen door een verkeerde aanspreekvorm. Er zijn immers nogal wat aanspreekvormen in het Duits. De vraag is nu natuurlijk waar je dan een cursus Duits kunt volgen. Voor het antwoord op die vraag kun je hieronder verder lezen.

Een cursus Duits volg je via dagnall.nl

Als je op zoek bent naar een goede cursus Duits, dan ben je bij de bovenstaande website zeker aan het juiste adres. Als je je vaardigheden wil optimaliseren wat het Duits betreft, dan is het goed om bij dagnall.nl een cursus Duits te volgen. Je leert hier vooral om de puntjes op de i te zetten. De grove basis wat betreft het Duits beheers je misschien al, maar je kunt nog niet foutloos een zakelijke brief opstellen. Dat leer je dus bij dagnall.nl. In het zakenleven is schriftelijke communicatie natuurlijk erg belangrijk. In Nederland is het ook van wezenlijk belang dat je foutloos schrijft. Zodra je brief vol staat met fouten, dan heb je direct een slechte reputatie. Gezien veel mensen in het Nederlands al moeite hebben om foutloos te schrijven, is het niet vreemd dat je in het Duits zeker niet zomaar foutloos kunt schrijven. Toch is het in het Duits net zo belangrijk als in het Nederlands. De lezer van de brief heeft immers geen boodschap aan je nationaliteit. Het gaat om zaken en dat moet op een professionele wijze worden geregeld. Met een cursus Duits via dagnall.nl weet je zeker dat je kennis van de grammatica goed in orde is. Je leert brieven opstellen via het Duitse format en je leert hoe je formeel en informeel kunt schrijven. Allemaal zaken dus die je met het Duits van de middelbare school natuurlijk niet hebt geleerd. Naast deze cursus Duits waarin je leert om goed te schrijven, kun je uiteraard ook kiezen voor andere cursussen die de nadruk leggen op andere elementen van de taal. Hierbij kun je denken aan:

  • Zakelijk Duits
  • Technisch Duits
  • Juridisch Duits
  • Zakelijk telefoneren
  • E-mails schrijven

Dus als je voor je functie in Nederland veel met Duitse bedrijven telefoneert, dan is het een cursus zakelijk telefoneren natuurlijk geen overbodige luxe.

Voor meer informatie kijk je gewoon even op de website

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende cursussen of wil je misschien een andere taal leren, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website. Hier vind je veel algemene informatie en je kunt ook zien welke talen je zoal kunt leren bij deze website. Ook kun je op de website terecht voor spreekcursussen en tolken. Dus alles wat met taal, spreken, schrijven en lezen te maken heeft is via dagnall.nl te leren/perfectioneren. Mocht je nog meer willen weten, dan kun je natuurlijk altijd even bellen of e-mailen met een medewerker van dagnall.nl. Soms weet je na een telefoontje van een paar seconden al genoeg om een geïnformeerde keuze te maken. Alles hoeft dus niet per se digitaal geregeld te worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn