Vakantiehuis Kreta: de ideale vakantie

rentvilla - Vakantiehuis KretaKreta is het grootste eiland van Griekenland. Met een oppervlakte van meer dan 8000m2 is er altijd genoeg te beleven op het eiland. Het eiland telt ongeveer 600.000 inwoners, maar tijdens de zomermaanden komen daar natuurlijk veel toeristen bij! Gelukkig is Kreta groot genoeg om alle toeristen te kunnen accommoderen, zonder je het gevoel te geven dat het te druk is. Het voordeel van Kreta is dat het landschap ontzettend gevarieerd is. Als toerist kun je genieten van mooie stranden, uitgestrekte bossen en knusse vissersdorpjes. In Kreta kun je dus heerlijk aan het water liggen maar ook genieten van de authentieke Griekse cultuur. De temperatuur op Kreta is het hele jaar door aangenaam en je zult daarom nooit je vakantie binnen hoeven door te brengen. Wanneer je op reis gaat naar Kreta kun je kiezen voor verschillende soorten accommodaties. Je kunt natuurlijk lekker in een hotel gaan zitten of je tentje opzetten, maar heel veel mensen kiezen toch voor een vakantiehuis op Kreta. Met een vakantiehuis op Kreta heb je een perfecte uitvalsbasis om het hele eiland te verkennen. Wat is er allemaal te doen op het eiland?

  • Zonnebaden
  • Watersporten
  • Grotten verkennen
  • Cultuur opsnuiven

Natuurlijk is het heerlijk vertoeven op de stranden van het eiland. Bekende badplaatsen zoals Chersonissos, Chania of Agios Nikolaos zijn jaarlijks zeer in trek bij toeristen. Je kunt hier heerlijk aan het strand liggen en genieten van de Griekse zon.  ’s Avonds steek je de barbecue aan of ga je helemaal los op de leukste muziek in de lokale kroegen en discotheken. Overdag kun je gezellig winkelen en natuurlijk zijn er in talloze winkeltjes leuke souvenirs te krijgen. Je kunt je vakantiehuis op Kreta helemaal volgooien met de leukste souvenirs; zorg alleen wel dat ze ook in je koffer passen voor de terugreis! Je hoeft tijdens je vakantie natuurlijk geen genoegen te nemen met een stoeltje op het strand. Ga het water in en ga lekker zwemmen, surfen of snorkelen. Heb je nog nooit op een surfplank gestaan? Op Kreta kunnen zelfs de echte beginners lessen volgen om hun vaardigheden te verbeteren! Wanneer je al wel een beetje ervaring hebt is het ook mogelijk om te duiken, waarbij je een prachtig beeld krijgt van de onderwaterwereld rondom het eiland. Duiken is niet geheel zonder risico en daarom mag niet iedereen dit meteen doen. Ben je dus van plan om te gaan duiken tijdens je vakantie, zorg dan dat je thuis al wat ervaring hebt opgedaan! Natuurlijk kun je vanuit je vakantiehuis op Kreta ook even snel googlen wat je precies moet weten om veilig het water in te kunnen!

Vakantiehuis Kreta; waar moet je op letten?

Een vakantiehuis op Kreta is de perfecte uitvalsbasis om van alles te ondernemen tijdens je vakantie. Toch moet je wel goed opletten: een vakantiehuis op Kreta moet voldoen aan een aantal eisen. In de eerste plaats is de locatie erg belangrijk. Wanneer je naar het eiland afreist om lekker aan het strand te liggen dan zijn de vele badplaatsen ideaal, maar ga je om lekker te wandelen of om het natuurschoon te bewonderen dan kun je het beste op zoek gaan naar een huisje in het binnenland. Een vakantiehuis op Kreta is duurder naarmate je dichter bij de toeristische trekpleisters komt, bedenk dus ook van tevoren goed wat je wilt betalen. De prijs van sommige huisjes ligt veel hoger dan die van andere maar wanneer je goed zoekt vind je altijd dat huisje dat precies bij je past! Verder is het belangrijk om te bekijken met hoeveel mensen je naar het eiland afreist. Je vakantiehuis op Kreta moet natuurlijk op alle vakantiegangers berekend zijn. Ga je met een grote groep, dan is wat meer luxe noodzakelijk. Je wilt dan lekker tv kunnen kijken of aan het eind van de dag misschien wil even in bad. Ga je lekker met zijn tweetjes, dan heb je niet zoveel luxe nodig. Je redt het dan vaak al als je simpelweg een dak boven je hoofd hebt. Natuurlijk moet je ook bekijken hoelang jouw vakantiehuis op Kreta beschikbaar is. Wanneer je een aantal weken op vakantie gaat wil je één vaste plek hebben waar je weer thuis kunt komen. Het is niet erg handig als je midden in de vakantie plotseling moet verkassen. Kortom: zorg voor een vakantiehuis op Kreta waar jij je prettig voelt.

Vroeg boeken met flinke korting!

Wanneer je vroeg in het seizoen boekt kun je vaak dat leuke vakantiehuis op Kreta reserveren tegen een zeer lage prijs. Wanneer je later in het seizoen datzelfde huisje probeert te krijgen betaal je al snel honderden euro’s meer. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en dat je vroeg reserveert. Op http://www.rentvilla.nl/ vind je tientallen betaalbare vakantiehuisjes! Of je nu naar Kreta gaat om cultuur op te snuiven of om lekker aan het strand te liggen, deze site heeft voor ieder wat wils. Je kunt eenvoudig filteren op prijs en locatie, zodat je gelijk alle accommodaties kunt vinden in het gebied waar jij de vakantie wilt doorbrengen. Ook kun je aangeven hoelang het huisje beschikbaar moet zijn. Ben je op zoek naar een vakantiehuis op Kreta, dan ben je hier aan het juiste adres! Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak, dan kun je op bovenstaande site nog veel meer informatie vinden over Griekenland als vakantiebestemming. Zo kun je goed voorbereid op pad!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn