Om een goede indruk te maken kies je er natuurlijk voor om een brochure te drukken

In de wereld van de reclame is het soms een ware jungle om je boodschap over te brengen. Als je reclame maakt, dan is het vaak ook belangrijk dat je de mensen informeert. Andersom is het ook belangrijk dat je, wanneer je mensen informeert, ook direct reclame maakt. Dat hoeft niet altijd even fanatiek. Je kunt gewoon op een leuke manier je bedrijf promoten terwijl je de mensen voorziet van informatie. Vaak is het ook gewoon zo dat het informatie verschaffen een beetje opgeleukt moet worden en daarom wordt er een speelse manier van reclame aan toegevoegd. Dit is soms een delicaat proces, want het is bij zulke processen vaak zo dat er ofwel teveel nadruk wordt gelegd op de reclame of juist op het informatieve gedeelte. Een balans bewaren tussen beide is dus belangrijk. Deze tekst gaat over het drukken van brochures. Brochures zijn natuurlijk een uitermate geschikt middel om het publiek te voorzien van de nodige informatie over jouw bedrijf. Maar zoals zo vaak gaat het ook bij brochures voor 90% om het uiterlijk. Zo is het bijvoorbeeld ook met presentaties. Hoewel je natuurlijk wilt dat de informatie overkomt, is het toch vooral belangrijk dat je de informatie op de juiste manier aflevert. Een paar grapjes, of gewoon een aantrekkelijke PowerPoint, is vele malen belangrijker dan een correcte weergave van de feiten. Zodra je de vorm namelijk verwaarloost en denkt dat de informatie alleen wel genoeg is, dan ben je je publiek na de eerste paar zinnen van je betoog al kwijt. Denk dus altijd om de vorm. Visueel moet je verhaal sterk zijn. Zodra je de inhoud hebt verpakt in een aantrekkelijke vorm, dan is het pas mogelijk om het aan te bieden aan het publiek. De vorm is als het ware de suiker die het eten lekker maakt. Geef een kind een bak yoghurt (enkel inhoud) en na één hap zal de rest van de yoghurt blijven staan. Maar als je er wat suiker of ranja aan toevoegt (de vorm), dan zal de yoghurt met veel smaak verorbert worden. Dat is de kracht van vorm, van visuele aantrekkelijkheid. We vallen nooit alleen op innerlijk. Als het innerlijk niet verpakt is in een mooi uiterlijk jasje, dan daalt onze interesse significant. Daarom is het bij brochures drukken zo belangrijk dat je goed nadenkt over het uiterlijk van de brochure en de manier waarop je de brochures drukken gaat. Gelukkig hoef je niet zelf de brochures te drukken. Dit kun je overlaten aan de professionals.

Brochures drukken doe je natuurlijk bij zogedrukt.nl

Zoals gezegd kun je brochures drukken laten doen door de professionals. Dat wil echter niet zeggen dat je er zelf niets over te zeggen hebt. Bij zogedrukt.nl kun je zelf aangeven hoe je de brochures drukken wilt. Tevens kun je aangeven wat voor materiaal je wil gebruiken en hoe de cover er bijvoorbeeld uit komt te zien. Dus je hebt alles in eigen handen als je via zogedrukt.nl brochures drukken gaat. Wat echter wel zo is, dat is het idee dat je altijd advies kunt vragen. Tevens wordt er altijd met je meegedacht. Mocht je een idee hebben dat gewoonweg niet haalbaar is of dat niet slim is, dan zal dat worden uitgelegd. Mocht je over de gedrukte brochures niet tevreden zijn, dan zullen ze er bij zogedrukt.nl alles aan doen om het euvel te verhelpen. Deze nauwe betrokkenheid bij het totale proces van zowel de klant als de medewerkers van zogedrukt.nl, maakt dat vrijwel alle klanten erg tevreden zijn over zogedrukt.nl. Om je alvast een indruk te geven over de verschillende mogelijkheden volgt hier onder een overzicht van diezelfde mogelijkheden.

De opties van het brochures drukken

Zoals gezegd kun je aangeven wat voor materiaal je wilt en hoe de cover eruit moet zien. Maar dat is natuurlijk niet alles waar je mee te maken hebt als je brochures laat drukken. Daarom volgen hier de belangrijke elementen waar je mee te maken krijgt als je brochures laat drukken.

  • Allereerst heb je natuurlijk te maken met het formaat van de brochure. Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Zo kun je een brochure laten drukken van A4 formaat, maar een kleine brochure van A5 formaat is natuurlijk ook geen enkel probleem.
  • Een ander element waar je rekening mee moet houden bij het proces van een brochures drukken is het binnenwerk. Je kunt er namelijk voor kiezen om het binnenwerk en de omslag van hetzelfde materiaal te laten maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om het binnenwerk van een lichter en dunner materiaal te laten maken.
  • Een ander element is de papiersoort. Hier heb je ook veel vele mogelijkheden. Om terug te komen op het punt hierboven is het bijvoorbeeld mogelijk om de kaft, de omslag, te laten maken met mooi glanzend dik papier, terwijl je wat het binnenwerk kiest voor normaal mat papier.
  • Ook het gewicht van het papier is belangrijk. Als je veel pagina’s hebt, dan kun je kiezen voor licht papier, zodat de brochures niet te zwaar worden. Heb je maar een pagina’s en wil je wel dat de brochures substantieel aanvoelen, dan kun je natuurlijk kiezen voor een wat zwaardere soort papier.
  • Wat betreft de hechting heb je ook weer verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor lijm, maar het is ook mogelijk om van Wire-O binding.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn