Mooie rondreis Italië

rondreizen - Rondreis ItaliëHet is bijna weer zover: de zomervakantie staat voor de deur. Wij Nederlanders besluiten in de zomer allemaal massaal om naar het zuiden te gaan. Vaak kiezen we voor Frankrijk of Spanje, maar ook Italië ontsnapt niet aan de Nederlandse toerist. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om een aantal weken op een camping door te brengen. Lekker voor de tent liggen of afkoelen in het water is aan veel mensen welbesteed. Toch zijn er ook toeristen die een beetje avontuur zoeken, die niet te lang op dezelfde plekken willen blijven rondhangen. Voor deze mensen is een rondreis in Italië ideaal. Ze zien alle prachtige plekken die het land te bieden heeft. Wat mag bij een rondreis door Italië absoluut niet ontbreken?

  • Gardameer
  • Venetië
  • Florence
  • Rome

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en is onmiskenbaar met het land verbonden. Wanneer je vanuit Nederland een rondreis in Italië regelt kom je hier eigenlijk altijd als eerst terecht. Neem even de tijd om heerlijk aan het kristalblauwe water te liggen en om de omliggende regio te verkennen. Prachtige historische stadjes sieren de omgeving. De temperatuur kan ’s zomers oplopen tot meer dan 40 graden, je moet dus goed oppassen dat je niet te lang ligt te bakken op het strand. Smeer jezelf goed in en zorg dat je op tijd weer de schaduw ingaat. Voor kinderen is het Gardameer een feest! Zij kunnen de hele dag lekker spelen in het water en kennismaken met andere kinderen. Er zijn talloze campings aan het meer waar veel Nederlanders naartoe gaan. Je vindt altijd mensen waar je een klik mee hebt! Natuurlijk is het ook mogelijk om een bootje te huren om het meer op te gaan. Je kunt een privébootje reserveren maar kunt ook met een groot cruiseschip het meer verkennen. Heerlijk luieren op het dek en genieten van het rustgevende geluid van de golven, wie wil dat nou niet? Het Gardameer is een hoogtepunt bij een rondreis door Italië! Nadat je bij het meer bent uitgekeken reis je af naar het oosten. Na een paar uur rijden kom je aan in Venetië. Venetië is bij de meeste Nederlanders welbekend: de stad is werkelijk betoverend. Maak een tochtje met een gondel door de smalle kanalen of bezoek de kleine winkeltjes in de binnenstad. De stad kent vele trekpleisters, waaronder de San Marco Basiliek. Venetië is de stad van de romantiek en wanneer je met een partner de stad bezoekt zul je direct merken dat de liefde in de lucht hangt. De zwoele muziek, de idyllische restaurantjes en de liefelijke sfeer maken de stad essentieel voor een geslaagde rondreis door Italië.

Rondreis Italië: cultuur snuiven in het zuiden

Nadat je deze prachtige stad aan de Adriatische zee achter je hebt gelaten reis je af naar het zuiden, waar nog twee belangrijke stops op het programma staan. Eerst zet je de auto stil in Florence, waar je lekker cultuur kunt snuiven. Wanneer je Florence bezoekt moet je natuurlijk naar het Uffizi museum. Dit prachtige museum huist tientallen kunstschatten, waaronder talloze werken van Michelangelo en Sandro Botticelli. Zelfs werken van Rembrandt van Rijn zijn in het museum te bewonderen. Wanneer je het museum uitloopt kom je uit op het belangrijkste plein van de stad: piazza del Signoria. Aan dit plein vind je het stadhuis en een overdekte beeldengalerij met zeer indrukwekkende werken. Je rondreis door Italië is niet compleet zonder een foto van dit plein! Alle wegen leiden naar Rome en natuurlijk is de hoofdstad onmisbaar tijdens je rondreis door Italië. De stad heeft ontzettend veel te bieden voor de Nederlandse toerist. Of je nu lekker een paar dagen in een hotel wilt zetten of cultuur wilt opsnuiven in de binnenstad, Rome is geschikt voor iedere vakantieganger! Breng een bezoek aan het Vaticaan, bekijk het indrukwekkende Collosseum of gooi een muntje in de Trevifontein. Heb je alles gezien, drink dan een authentieke Italiaanse koffie of eet een echte Italiaanse pizza op een van de vele terrasjes. Wanneer je de stad weer verlaat gaat je rondreis in Italië verder. Via prachtige landweggetjes rijd je uiteindelijk helemaal terug naar het noorden. Daar komt je rondreis door Italië ten einde, maar wat heb je veel beleefd!

Zelf een route uitstippelen?

Het is heel goed mogelijk om zelf je eigen route uit te stippelen in Italië. De mensen in het land spreken relatief goed Engels en men betaalt met de euro. Als toerist kom je daarom in de meeste gevallen prima terecht. Het kan echter zo zijn dat je geen zin hebt om zelf een leuke weg uit te zoeken. Een rondreis door Italië moet je goed uitdenken en soms wil je dit gewoon uitbesteden! Op http://rondreizen.net/rondreis-Italie boek je direct een geweldige rondreis Italië! Je bezoekt alle trekpleisters en gaat natuurlijk langs bij alle locaties die in dit artikel zijn genoemd. Vaak zit een vliegticket bij de reis inbegrepen, je hoeft dan dus niet eens met je auto die kant op! Een rondreis in Italië is leuk voor het hele gezin en is ontzettend divers. Wil je meer weten? Klik snel op de bovenstaande link en bekijk alle aanbiedingen die deze site voor je heeft. Voor nog geen 350 euro reis je bijvoorbeeld 8 dagen door Toscane, één van de populairste regio’s van het land. Heb je dat boekje ‘Italiaans voor beginners’ al gekocht? Een hele goede vakantie toegewenst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn