Openbare verlichting

ovi-enschede - Openbare verlichtingGoede openbare verlichting in de publieke ruimte is van groot belang. Het is niet iets waar wij dagelijks bij stil staan, maar op het moment dat de lichten het niet doen, door een stroomstoring of door een defecte lamp, dan valt ons pas op hoe vanzelfsprekend het eigenlijk is dat we over goede lichten beschikken. Ook zal het ons dan opvallen hoe belangrijk goede openbare verlichting is voor ons gevoel van veiligheid. Dezelfde straat of hetzelfde bedrijventerrein kan ons een heel ander gevoel geven wanneer het er helemaal donker is of wanneer het er goed verlicht is. Duistere hoeken, donkere stegen en straten, het geeft ons een gevoel van onveiligheid en het zorgt er voor dat wij ons er liever niet na zonsondergang vertonen. Niet dat deze donkere plekken dan per se onveilig zijn, maar wij voelen ons er gewoon een stuk minder prettig. Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat het voor mensen met slechte bedoelingen gemakkelijker is om een misdaad te plegen op donkere plaatsen, aangezien de kans dat ze dan betrapt worden een stuk kleiner is. Voor gemeenten is het dan ook erg belangrijk om te zorgen voor een goede openbare verlichting. Het geeft mensen niet alleen een veiliger gevoel, het zorgt er dus daadwerkelijk ook voor dat de veiligheid toeneemt. Vooral op bedrijventerreinen is het vaak te merken dat goede openbare verlichting er voor zorgt dat er minder diefstal en inbraken plaats vinden ’s nachts, doordat men zich door het goede licht te veel bekeken voelt. Daarnaast is goede verlichting van de openbare ruimte natuurlijk ook belangrijk met het oog op oriëntatie. Vooral voor wandelaars en fietsers is het anders immers lastig om te zien waar zij zich bewegen en welke koers zij aan moeten houden. Ook wat dat betreft is het dus van belang om ervoor te zorgen dat er goede en voldoende lampen opgesteld staan.

Verschillende vormen van openbare verlichting

Als u gaat nadenken en gaat zoeken naar de mogelijkheden voor openbare verlichting, dan zult u al snel merken dat er verschillende mogelijkheden zijn. Wat de beste optie is, is natuurlijk afhankelijk van de betreffende ruimte en van het doel dat u hebt met de lichten. Gaat het er vooral om om de veiligheid te vergroten en ervoor te zorgen dat mensen hun weg beter kunnen vinden of wilt u er ook een bepaalde sfeer mee creëren? Verschillende verlichtingsvormen zorgen immers voor verschillende kleuren licht en daarmee ook voor een andere sfeer. Bent u op zoek naar een geschikte vorm van openbare verlichting, dan is het dus eerst van belang om u af te vragen wat uw voornaamste doelstelling hiermee is. Gaat het vooral om het creëren van veiligheid, wat op bedrijventerreinen vaak het geval is, of wilt u in een bepaalde woonwijk of in het centrum van een stad een mooie sfeer creëren met behulp van de openbare verlichting? Als u een antwoord weet op de vraag wat de doelstelling is, dan kunt u dus veel gerichter op zoek gaan naar de verschillende mogelijkheden die er zijn en kunt u ook gerichter achterhalen wat het best bij de situatie past. Daarnaast is het ook nog zaak om na te denken over wat voor soort lampen er gebruikt moeten worden. Er zijn immers veel verschillende modellen verkrijgbaar, van de standaard lantaarnpalen tot modellen die in een meer nostalgische sfeer uitgevoerd zijn. Daarnaast maakt het natuurlijk ook nog uit wat voor soort lamp er in geplaatst wordt. Tegenwoordig wordt vaak de voorkeur gegeven voor LED lampen voor de openbare verlichting, aangezien deze lampen erg zuinig zijn.

OVI-Enschede

Voor het laten plaatsen van openbare verlichting zoekt u natuurlijk een betrouwbare leverancier, waarvan u zeker weet dat deze een goede kwaliteit kan leveren. Bij OVI-Enschede bent u dan aan het juiste adres. Zij zijn namelijk specialist op het gebied van:

  • openbare verlichting
  • terreinverlichting
  • sportveldverlichting
  • plaatsen van masten

Zij bieden u niet alleen de mogelijkheid om uit verschillende vormen van verlichting te kiezen, zij kunnen u ook goed adviseren over wat in de betreffende situatie de beste keus zou zijn. Is in uw geval bijvoorbeeld High Performance LED technologie de beste oplossing of zijn dimbare gasontladingslampen een betere keus? Zij kunnen u hierover uitstekend adviseren en zij hebben bovendien de kennis en technologie in huis om verschillende opties te kunnen leveren. Gaat u met hen in zee, dan kunnen zij niet alleen de lampen voor u plaatsen, zij kunnen ook het onderhoud voor u verzorgen. Goed onderhoud is bij dergelijke projecten van groot belang, want dit verlengt de levensduur aanzienlijk. Dit betekent dat u minder snel weer nieuwe openbare verlichting aan hoeft te schaffen en dat is natuurlijk met het oog op de financiën wel zo prettig. Als u OVI-Enschede inschakelt voor het onderhoud, dan voeren zij jaarlijks een preventieve onderhoudsbeurt uit, zodat de levensduur van de lampen zo lang mogelijk blijft en het lichtniveau op peil blijft. Zij kunnen dan tevens nagaan of er gebreken zijn en of er lampen vervangen moeten worden. Uiteraard worden hierbij altijd de veiligheidsvoorschriften strikt in acht genomen. Bij verlichting in de openbare ruimte is dus niet alleen het plaatsen van goede lichten belangrijk, ook het onderhoud mag zeker niet onderschat worden. Het is dus een goede zaak om ook daar voldoende aandacht aan te besteden. Bent u op zoek naar een goede leverancier en een goed onderhoudsbedrijf voor uw openbare verlichting, dan is OVI-Enschede een uitstekende keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn