Proeflokaal

Zou jij wel eens verschillende soorten biertjes of wijnen willen proberen? Dan moet je eens deelnemen aan een proeflokaal! Veel mensen houden het eigenlijk altijd bij hetzelfde soort drankje, zij proberen niet zo snel iets nieuws uit. Vaak is het dan ook nog zo dat dit de dranksoort of het merk is dat zij van huis uit gewend zijn om te drinken. Hiermee zijn zij immers het eerst in aanraking gekomen en dat is dan ook de smaak die zij gewend zijn. Maar hoe weet je nu dat dit ook is wat jou het best bevalt? Tijdens een proeflokaal heb je de kans om eens op je gemak verschillende soorten en smaken te proberen, zonder dat je zelf meteen heel veel geld hieraan uit hoeft te geven. Want dat is wat mensen vaak wat tegen staat. In veel gevallen kun je immers alleen verpakkingen kopen waarin meerdere flesjes zitten. Of in het geval van wijn, je moet meteen een hele fles kopen die bovendien best prijzig kan zijn. Dat houdt dan toch een beetje tegen in het uitproberen. Kun je echter gewoon een klein glaasje testen, wat in een proeflokaal mogelijk is, dan kun je tegen weinig kosten ontdekken wat jij nu wel of juist niet lekker vindt.

Proeflokaal en speciaalbiertjes

Helemaal leuk is het natuurlijk als je tijdens een proeflokaal niet alleen de standaard merken en varianten kunt testen, maar juist variaties die je niet zo snel ergens tegenkomt, de zogenaamde speciaalbiertjes. Veel mensen zijn hier eigenlijk wel nieuwsgierig naar, maar is een blond biertje nu een goede keus? Of ben jij juist meer iemand van de donkerdere en zwaardere smaken? Dit is niet iets wat je op voorhand zo zult weten, maar wat je tijdens een proeflokaal dus wel kunt ontdekken! Het is ook de mogelijkheid om met nieuwe merken kennis te maken. Biermerken bijvoorbeeld die nog maar net opgericht zijn of die vrij klein zijn en daardoor lang niet op alle plaatsen te krijgen zijn. Met andere woorden, deelname aan een dergelijke proeverij biedt jou de kans om je kennis te verbeteren, je smaak te verbreden en je smaakzintuigen te prikkelen. Het is dus zeker geen verkeerde zaak om af en toe eens naar een proeflokaal te gaan en je daar te laten verrassen door het brede palet aan dranken dat er te krijgen is!

Gastvrijheid en gezelligheid

Ben jij op zoek naar een leuk proeflokaal of gewoon een gezellige kroeg in Utrecht? Dan moet je eens binnenlopen bij Café van Wegen. Zij zijn een café in de sferen van weleer, zoals je aan de foto’s op hun website bruin-cafe-utrecht.nl wel kunt zien. Hier hangt nog vitrage voor de ramen, zijn de deuren nog uitgerust met gematteerd glas en is de ruimte bekleed met donker hout. Het ziet er dus nog echt uit als een klassieke bruine kroeg en ook de sfeer, de gastvrijheid en gezelligheid van deze plek zullen veel mensen aanspreken. Je kunt er natuurlijk altijd terecht voor een drankje, voor bijvoorbeeld een van de volgende speciaalbieren:

  • Jopen Extra Stout
  • Affligem Triple
  • Lindemans Kriek
  • Brugse Zot

Daarnaast organiseren zij eens in de maand een proeflokaal, waar je verschillende speciaalbieren, maar ook wijnen kunt proeven! Een uitstekende kans om eens te ontdekken wat er allemaal nog meer te krijgen is naast het standaard merk bier dat jij altijd bestelt! Je kunt aan hen de keus laten, maar je kunt ook zelf met een selectie komen van biertjes en wijnen die je graag wilt proberen. Zoek jij een gezellig café om een drankje te doen of wil je eens een proeflokaal bijwonen, dan is Café van Wegen in Utrecht dus de juiste plek!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn