Tijd om naar de fysiotherapeut te gaan?

Wanneer u ergens pijn heeft kan dit heel vervelend zijn. Door het maken van een verkeerde beweging, of een blessure tijdens het sporten kunt u al snel langdurig pijn hebben. Het is echter niet altijd nodig om naar een dure fysiotherapeut te gaan. Zodra u ergens in uw lichaam pijn heeft kunt u gemakkelijk online checken wat er aan de hand is. Bij hierhebikpijn.nl kunt u precies aangeven waar de pijn zich bevindt. Bij elke lichamelijke klacht en bij elke blessure wordt u hier goed op weg geholpen. Ook is het hier mogelijk om meteen een goede fysiotherapeut bij u in de buurt te zoeken wanneer de pijn niet vanzelf overgaat. Een goede fysiotherapeut is belangrijk wanneer u helemaal van de pijn af wilt komen. Hier kunt u gemasseerd worden en wordt u behandeld. Vaak heeft de pijn namelijk een oorzaak ergens anders in het lichaam. Dit is bijvoorbeeld het geval met een beklemde zenuw. Deze pijn is voor veel mensen ondragelijk. U kunt nauwelijks meer lopen wanneer deze pijn in de benen optreedt. Een bezoek aan de fysiotherapeut leert dan vaak dat de pijn vanuit de rug komt. Uw wervels worden los gemasseerd en de beknelde zenuw behoort weer tot het verleden. Ook deze pijn kunt u eerst op de website aangeven, alvorens een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Op de website hierhebikpijn.nl kunt u echter nog veel meer:

  • Uw vragen worden beantwoord
  • U krijgt een voorlopige indicatie
  • Meteen een afspraak regelen met de fysiotherapeut

Waar u ook pijn heeft, u wilt er natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Pijn kan u hinderen in de dagelijkse bezigheden en natuurlijk ook op het werk. Het is erg vervelend wanneer u dagen lang thuis moet blijven, omdat u van de pijn niet goed kunt functioneren. Zorg er dan altijd voor dat u snel een afspraak maakt met de fysiotherapeut. Door de check te doen heeft u meteen al een goed idee van wat er mis is. De online check duurt maar een paar minuten. U selecteert eerst uw geslacht, daarna krijgt u een afbeelding van het lichaam te zien waarop u aan kunt geven waar de pijn zich bevindt. Heeft u bijvoorbeeld last van uw rug of nek? Dan kunt u de pop draaien om deze zones aan te geven. Na het aangeven van de pijnlijke plek worden er een aantal vragen gesteld om te bepalen wat er aan de hand zou kunnen zijn. U krijgt dan een duidelijke diagnose. Wel is het van belang om altijd even naar de fysiotherapeut te gaan om uw lichaam na te laten kijken.

Snel van de pijn af bij de fysiotherapeut

Een fysiotherapeut kan u van uw pijn afhelpen. Hier wordt namelijk goed de oorzaak van het probleem aangepakt. Een fysiotherapeut zal u dan ook altijd veel vragen stellen over de aard van de pijn en hoe de pijn precies ontstaan is. Het kan namelijk voorkomen dat u door een verkeerde beweging een spier heeft verrekt. Met een goede massage en rust komt dit vaak vanzelf wel weer goed. Wanneer de pijn aanhoudt of op een zeer vervelende plek zit waarbij u belemmerd wordt in uw dagelijkse bezigheden, is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan voor goede oefeningen, zodat u er snel weer van af bent. Ook al heeft u dus via de website een duidelijke analyse gekregen en weet u eigenlijk al wat er aan de hand is, dan nog wordt er altijd aangeraden om even een afspraak met de fysiotherapeut te maken. Het is namelijk toch goed om het na te laten kijken. Wellicht heeft u een vraag niet helemaal goed beantwoord en de computer kan natuurlijk niet aanvoelen of het juist is of niet. Een professionele fysiotherapeut kan doorvragen en zal dit ook altijd doen. Hierdoor weet u zeker dat u niet blijft zitten met vervelende klachten die eigenlijk wel verholpen hadden moeten worden. Ook is het vaak zo dat de oorzaak van de pijn ergens anders in het lichaam is ontstaan. Pijn kan namelijk verplaatsen naar andere delen van het lichaam. Dit is vooral het geval wanneer er iets niet goed zit in de rug. Hierdoor kunt u ook veel last krijgen van schouder, nek of benen. Des te meer reden dus om toch even langs de praktijk te gaan om de pijnlijke plekken te laten bekijken. Vaak is het zo dat u goede oefeningen mee krijgt om thuis verder zelf aan uw herstel te werken. Na een controle afspraak zou de pijn dan snel weg moeten zijn. Natuurlijk kunnen pijnstillers tijdelijk helpen om de zwaarste pijn even weg te nemen, maar dit is geen oplossing voor de lange termijn.

Rechtstreeks een afspraak

Voor veel mensen is het heel fijn om zonder verwijsbrief toch goed geholpen te kunnen worden. Er is namelijk helemaal geen brief van de huisarts nodig om een afspraak bij de fysiotherapeut te maken. U kunt dus meteen zelf bellen of mailen om een datum en tijd vast te leggen. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten om terecht te kunnen. Er zijn geen vervelende vragen van de huisarts en de afspraak met de praktijk hoeft dus niet via uw eigen arts te gaan. Een fysiotherapeut staat hier dus helemaal los van en dat is wel zo fijn wanneer u snel van de pijn af wilt zijn en niet ook eerst nog langs de dokter wilt gaan. Dit bespaart veel tijd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn