Veilig bouwen met hoekankers

Mijn bouwbedrijf is gespecialiseerd in het werken met houten constructies. Vaak werken wij mee aan renovaties van oude woningen of andere panden. Daarbij zijn de constructies vaak gemaakt van hout dat regelmatig aangetast is door weer, wind of ouderdom. Die bouwconstructies maken wij weer in orde, of we plaatsen een geheel nieuw stelsel van houten onderdelen om het gebouw weer bewoonwaar of anderszins veilig te maken. Hiervoor gebruiken wij altijd hoekankers. Hoekankers zijn de eenvoudigste oplossing om houten constructies stevig en gebruiksvriendelijk te maken en houden. Een hoekanker is een op maat gemaakt metalen plaat in een bepaalde vorm, die eenvoudig aan houten onderdelen bevestigd kan worden. Door de samenwerking tussen hout en metaal is dit een zeer duurzame en veilige constructie. De ankers worden in allerlei vormen gemaakt. Ik bestel er altijd veel als ik weet dat ik een reconstructie moet uitvoeren. Dit materiaal zorgt er bovendien voor dat mijn personeel veilig en snel kan werken. Op een ouderwetse manier houten constructies bouwen kan ook. Daarvoor moet je wel kennis hebben van de ouderwetse manier van houten verbindingen. Bovendien is dat erg tijdrovend en gaan metalen hoekankers veel langer mee dan een constructie die gebaseerd is op alleen hout. Daarom kies ik al jaren voor deze ankers. Die hoekankers bestel ik zonder uitzondering via Contimeta. Zij kunnen altijd beslag leggen op de beste kwaliteit en leveren verreweg het snelst en meest accuraat. Omdat hoekankers altijd precies moeten passen is het van groot belang dat de hoekankers precies de juiste maat hebben. Bij het gebruik van hoekankers moet je op een aantal dingen letten. Zo is het van belang dat je kiest voor volledige vernageling of gedeeltelijke vernagelijk. Volledige vernageling houdt in dat je alle beschikbare gaten in het hoekanker benut. Bij een gedeeltelijke vernagelijk doe je dat niet, maar dat moet wel volgens alle voorschriften gebeuren. Deze vorm van bevestigen is namelijk minder betrouwbaar dan volledige vernageling. Een ervaren bouwbedrijf zal weten welke methode het best toepasbaar is in verschillende situaties.

Soorten hoekankers

Contimeta kan diverse soorten ankers leveren. Daaronder vallen bijvoorbeeld:

  • Plooibare ankers
  • Verstevigde ankers
  • Geluiddempende ankers
  • RVS ankers
  • Ankers voor gevelbekleding

Ik gebruik al deze bovenstaande soorten om mijn werk uit te voeren. Inmiddels weet ik precies welk soort hoekanker ik moet gebruiken en op welke plek. Dat was in het begin van mijn werk nog wel anders. Ik heb regelmatig de verkeerde hoekankers gebruikt. Gelukkig had ik het altijd op tijd door en kon ik de fout herstellen. Voor een leek lijken al deze materialen ook sterk op elkaar, hoewel er grote verschillen zitten in een verstevigde hoekanker en een geluiddempende hoekanker. De ankers zijn lang niet altijd uitwisselbaar. Hier is het advies van Contimeta altijd zeer welkom. Het grote voordeel van zaken doen met zo’n bedrijf is dat het personeel altijd goed op de hoogte is van bouwmethoden. Dan is het goed mogelijk te overleggen voor je een bestelling doet. Ik kan altijd mijn praktijkvoorbeelden voorleggen en vragen welk hoekanker of welke oplossing de beste is voor het probleem. Ook met al mijn ervaring vind ik het prettig soms een klankbord te hebben. Het reconstrueren van oude gebouwen is niet altijd gemakkelijk. Uiteindelijk moet mijn werk wel de veiligheid van alle betrokkenen in het gebouw garanderen. Als ik dan met een vraag zit over hoekankers kan ik gelukkig altijd terecht bij de medewerkers van Contimeta. Zij weten mij altijd met een goed antwoord gerust te stellen.

Bestellen

Hoekankers bestellen gaat ook erg eenvoudig. Ik weet inmiddels precies wat alles kost, maar het is altijd nuttig om een offerte aan te vragen. Dat kan online via de website van Contimeta. Hierdoor kan ik eenvoudig en snel zien wat voor bestellingen ik heb geplaatst en wat deze kosten. Hierdoor wordt mijn administratie ook eenvoudiger. Dat ik online kan bestellen vind ik extra gemakkelijk, want hierdoor kan ik op elk gewenst moment van de dag ankers bestellen. Daarnaast is ook de contactinformatie van het personeel dat ik soms nodig heb online beschikbaar. Voor een bouwbedrijf dat op onregelmatige tijden werkt is dat een zeer goede service. Ik kan daarbij ook nog talloze andere onderdelen bestellen die ik nodig heb. Hoewel ik voornamelijk met hout en hoekankers werk kan het ook voorkomen dat ik bijvoorbeeld kolomvoetjes nodig heb. Die kan ik, als ik even doorklik, ook zo bestellen via de website. Door het gebruiksgemak en de zeer goede service bestel ik al jaren bij dit bedrijf. Ik raad iedereen die regelmatig met hoekankers werkt dan ook aan hetzelfde te doen. Als u nog niet overtuigd bent of nog niet weet wat u precies nodig heeft kunt u ook de catalogus bestellen via de website. Hierin vindt u alle mogelijke oplossingen wat betreft het bevestigen in de bouw. Gaat het niet om hoekankers, dan vindt u wel een andere oplossing die onmisbaar is in uw bedrijf. Contimeta streeft daarbij altijd naar een zeer snelle levering. Ik had mijn producten vaak sneller in huis dan ik had verwacht. Ook als u nog geen klant bent maar wel dringend hoekankers nodig heeft kunt u vandaag nog bestellen. Voor u het weet beschikt u over de beste kwaliteit bevestigingsproducten en kunt u weer aan de slag. Daarmee wordt het een nog groter plezier om in de bouw werkzaam te zijn. Dat is in elk geval wat mijn personeel me vertelt. Bestel daarom snel, u zult niet teleurgesteld worden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn