Waarom is tattoo zonnecrème een goede keuze?

Tatoeages zijn tegenwoordig weer helemaal in de mode. Het is de perfecte manier om een unieke versiering op je lichaam te hebben en je kunt er duidelijk een statement mee maken. Het laten zetten van een tattoo is een unieke ervaring op zich, waarbij pijn en artistieke vrijheden elkaar afwisselen. Heb je weleens een tattoo overwogen, maar denk je dat het te veel pijn doet? Verdiep je dan eens in de verschillende plekken waar een tattoo geplaatst kan worden. Het laten zetten op je arm doet bijvoorbeeld veel minder pijn dan een tattoo op je ribben. Daarnaast is het een kwestie van een paar uur doorbijten om vervolgens een perfect resultaat te krijgen – al is dat resultaat ook in hoge mate afhankelijk van wat jij doet na het laten zetten. Niet alle mensen beseffen zich even goed dat een tattoo in eerste instantie een beschadiging in de huid is. Die schade moet genezen. Hoe beter een tattoo geneest, hoe beter de kleuren uitkomen en hoe langer de tattoo ook daadwerkelijk mooi blijft. Dat is waar tattoo zonnecrème om de hoek komt kijken, want hiermee help je de tattoo.

Hoe gebruik je tattoo zonnecrème?

Veel mensen raden aan om een tattoo in de winter te laten zetten. Heel onlogisch is dat niet, want juist fel zonlicht kan veel schade toebrengen aan de tattoo. Je kunt normale zonnebrandcrème gebruiken om dit tegen te gaan, maar vaak zie je juist meer schade ontstaat aan de tattoo. Daarom is er speciale tattoo zonnecrème ontwikkeld die de tattoo beter helpt te genezen. Desalniettemin is het niet verstandig om met een verse tattoo te gaan zwemmen of te zonnen. Reden te meer om ervoor te kiezen om een tattoo te laten zetten buiten het zomerseizoen, al heb je dat nooit helemaal zelf in de hand. Houd goed in de gaten dat een tattoo altijd de tijd moet krijgen om te genezen. De tattoo zonnecrème is daarom per definitie een goede investering omdat het de huid helpt. Kies je niet voor tattoo zonnecrème en ga je toch de zon in, dan zie je al snel dat vooral rode kleuren verbleken en de huid meer tijd nodig heeft om te helen. Dat is vervelend, want:

  • De tattoo wordt slecht;
  • Het proces van helen duurt langer.

Je hoeft overigens niet lang te zoeken naar tattoo zonnecrème, je vindt het direct bij Tattoo Med (https://tattoomed.nl/nazorg/suncare/). Hier vind je naast tattoo zonnecrème verschillende andere producten die perfect passen bij de nazorg voor een tattoo, eigenlijk het belangrijkste moment. Wil je dat jouw tattoo er perfect uitziet na het genezen van de huid, dan kies je voor tattoo zonnecrème en de andere verzorgingsproducten die echt een verschil maken.

Plek en tattoo goed kiezen

Het is verstandig om goed na te denken over de tattoo die je wilt en de plek waar je deze laat zetten. Uiteraard heb je erover nagedacht, maar heb je ook nagedacht over hoeveel pijn het doet om een tattoo op je ribben te zetten of hoe groot de tattoo precies moet worden? Het is verstandig om mensen met een tattoo te vragen om advies of bij een echte artiest te vragen wat de mogelijkheden zijn. Hoe beter je weet wat de opties zijn, hoe makkelijker het wordt om een goede keuze te maken. Uiteindelijk wil je een tattoo voor het leven, je kiest geen tattoo voor een jaar om die vervolgens te laten verwijderen. Weet je zeker dat je een tattoo wilt, bestel dan vandaag vast de producten die je nodig hebt voor de nazorg.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn