Wilt u afval scheiden met een goede afvalcontainer?

Bij ons op school proberen wij altijd zo goed mogelijk afval te scheiden. Wij willen leerlingen namelijk bewust maken van het feit dat zij zelf invloed hebben op de staat van de wereld en dus hebben wij er alles aan gedaan om hen ook bewust te maken van de gevolgen dat hun afval heeft. Wij hadden echter nooit goede faciliteiten om afval goed te scheiden en dat was ons een doorn in het oog. Wanneer je namelijk wel predikt dat het belangrijk is om je afval goed te scheiden, maar vervolgens geen afvalcontainer hebt om woorden in daden om te zetten, dan kom je niet heel geloofwaardig over. Vandaar dat wij zijn gaan kijken of wij ergens een bedrijf konden vinden dat ons aan een afvalcontainer kon helpen die het afval scheiden eenvoudiger zou kunnen maken. Wij wilden graag een afvalcontainer zoals je die altijd op stations ziet. Een dergelijke afvalcontainer heeft meerdere compartimenten waardoor je het afval heel goed kunt scheiden. Wij hebben toen gekeken waar wij moesten zijn om een dergelijke afvalcontainer te vinden en wij hebben toen de mensen van milieuservicenederland gevonden. Dit bedrijf biedt voor een heel goede prijs een afvalcontainer aan en wij wilden hier graag gebruik van maken. Wij hebben even contact met deze mensen opgenomen om ons goed te laten voorlichten over hun mogelijkheden en wij kregen te horen dat zij ons een afvalcontainer konden leveren voor een goede prijs. Deze afvalcontainer bestond uit meerdere delen waardoor je je afval dus heel goed kon scheiden. Plastic zou dan in een speciale bak worden opgevangen en hetzelfde gold voor karton en dergelijke materialen. Het was voor ons daarom niet moeilijk om te bepalen dat wij graag een afvalcontainer van dit bedrijf wilden hebben omdat wij meteen in de gaten hadden dat wij hier goede zaken konden doen. Wij hebben daarom deze dubbele afvalcontainer besteld en wij hebben deze bij ons op school neergezet. Wat wij fijn vonden was dat het hier ging over een heel degelijke afvalcontainer die tegen een stootje kan, iets wat niet onbelangrijk is als je hem in een school vol met kinderen zet. 

Deze afvalcontainer bevalt ons heel goed

Wij hebben de afvalcontainer nu al een tijdje in gebruik en wij zijn daar heel tevreden over. Wij merken dat leerlingen hun afval graag willen scheiden en dat de afvalcontainer daardoor bijdraagt aan meer bewustzijn rondom afval. Bovendien kost het nooit veel geld om de afvalcontainer weer te laten legen. Wij zijn daarom erg blij dat wij met de mensen van milieuservicenederland.nl in zee zijn gegaan want wij vonden hier exact waar wij naar op zoek waren.

Heeft u ook een container nodig? 

Mocht u ook een container nodig hebben voor welk soort afval dan ook, dan raad ik u aan om een keer naar milieuservicenederland.nl te gaan kijken. Hier kunt u namelijk:

  • Bekijken welke container het meest geschikt is voor uw doel
  • Een offerte aanvragen om te zien wat u moet betalen 
  • Meteen een container bestellen als u deze op korte termijn nodig heeft

Meer weten? Kijk dan ook nog even op milieuservicenederland.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn