Zwarte zonnepanelen

Men gaat zich steeds meer bezighouden met het milieu. Als je om je heen kijkt, merk je dat overal moeite gedaan wordt om bewust om te gaan met de natuur, om zo weinig mogelijk schade aan het milieu aan te brengen en vooral om dit duidelijk te laten merken. Bedrijven maken van het milieubewustzijn een hype, wat betekent dat ze proberen er geld aan te verdienen. Door keurmerken te verzinnen, die bijvoorbeeld letten op de afbreekbaarheid van verpakkingen of de CO2-uitstoot van de productie, marketen ze producten als ‘milieuvriendelijk’. Op deze manier proberen ze meer omzet te behalen door in te spelen op de voorkeuren en principes van de klant. Er wordt echter op veel andere manieren geprobeerd om iets aan de schadelijke invloed van de mens op het milieu te doen. Er worden steeds meer woningen en andere gebouwen gebouwd die zo weinig mogelijk afval produceren en bijvoorbeeld met zonnepanelen de eigen energie produceren. Maar wat is nu eigenlijk het voordeel van zonnepanelen en op welke manier kun je hier als particulier je voordeel uit halen? Zonnepanelen bestaan al redelijk lang en in het begin waren het dingen die alleen voor rijke mensen en grote bedrijven waren weggelegd. In de eerste jaren waren de zonnepanelen ook nog niet rendabel, omdat de productiekosten zo hoog waren dat de opbrengst hier niet tegenop kon boksen. De laatste jaren is het echter steeds voordeliger geworden om zonnepanelen aan te schaffen en ook als particulier is het nu een rendabele investering. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen: je kunt kiezen voor blauwe of zwarte zonnepanelen als je hebt besloten ze aan te schaffen. Maar eerst is het belangrijk om de voordelen van blauwe en zwarte zonnepanelen op een rijtje te zetten, voor tot deze keuze wordt overgegaan. De aanschaf van zonnepanelen is namelijk niet voor iedereen een logische keuze. Bij zwarte zonnepanelen zijn daarnaast andere zaken aan de orde dan bij blauwe.

Blauwe of zwarte zonnepanelen

Er is een belangrijk verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen. Beide zonnepanelen werken in principe op dezelfde manier, maar het grootste verschil zit in het uiterlijk en rendement. Zwarte zonnepanelen zijn mooier en vallen minder op, wanneer je ze op het dak van je woning plaatst. De cellen van zwarte zonnepanelen zijn zwart en het ook het frame en de achtergrond zijn zwart. Blauwe zonnepanelen daarentegen hebben blauwe cellen, met een zilveren frame en een witte achtergrond. Door deze verschillende kleuren vallen ze meer op, wat niet iedereen fijn vindt. Het rendement van zwarte zonnepanelen is echter lager dan dat van blauwe. De piekopbrengst van de zwarte zonnepanelen is in de zomer lager, omdat de panelen warmer worden. Daarnaast zijn de blauwe exemplaren goedkoper en daarom is de investering eerder terugverdiend. De cellen van zwarte zonnepanelen zijn echter efficiënter, wat betekent dat je op de langere termijn weinig verschil merkt. Als je op zoek bent naar een goede investering, die geschikt is voor de langere termijn, kun je dus het beste voor zwarte zonnepanelen kiezen. Deze panelen zijn minder opvallend op het dak en bovendien mooier.

Zonnepanelen aanschaffen

Er zijn verschillende redenen waarom je zwarte zonnepanelen aan kunt schaffen. In de eerste plaats is er natuurlijk het feit dat de energie die ermee opgewekt wordt minder schadelijk is voor het milieu dan de energie die bijvoorbeeld door het verbranden van gas ontstaat. Veel mensen denken bij zwarte zonnepanelen aan de zonnecellen die in sommige kleine elektrische apparaten zitten. Deze cellen zorgen alleen bij fel licht voor energie, wat betekent dat wanneer de zon niet schijnt (bijvoorbeeld in de nacht) het apparaat niet werkt. De zwarte zonnepanelen die je echter op je dak laat plaatsen, zijn voorzien van een accu waarin de energie wordt opgeslagen. Dit betekent dat je altijd energie kunt gebruiken, ook als het nacht is. Het is zelfs mogelijk om meer energie te produceren dan je zelf kunt gebruiken en dit te verkopen of te delen met een gebouw in de buurt. Naast het feit dat zwarte zonnepanelen goed zijn voor het milieu omdat ze minder schadelijke stoffen produceren dan andere manieren van energie opwekken, is het ook een efficiënte investering. Je kunt zwarte zonnepanelen al na een paar jaar hebben terugverdiend. De energie die wordt opgewekt door de panelen kun je zelf gebruiken, wat betekent dat je geen energierekening krijgt aan het eind van het jaar. Daarnaast helpt het feit dat je je eigen energie produceert voor je bewustzijn met betrekking tot het verbruiken van energie. Als je hebt besloten dat je zwarte zonnepanelen gaat aanschaffen, kun je het beste eens op www.twentezon.nl kijken. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen op je dak en je bent hier verzekerd van een goede service. Twente Zon staat voor:

  • kwaliteit
  • rendement
  • service en garantie

Dit betekent dat je verzekerd bent van een goede aankoop als je voor Twente Zon kiest. De zonnepanelen hebben de vereiste keurmerken en certificaten en de producenten van de panelen voldoen aan de internationale normen voor veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu. Daarnaast ben je verzekerd van een hoog rendement: je hebt de investering gemiddeld na 7 jaar terugverdiend, waarna de panelen nog ongeveer 20 jaar gratis stroom leveren. Ten slotte hebben alle zwarte zonnepanelen zowel een product- als een vermogensgarantie. Ga dus snel naar www.twentezon.nl als je zwarte zonnepanelen wilt aanschaffen en laten installeren op je dak. Op de website vind je ook verschillende manieren om met het bedrijf in contact te komen als je vragen hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn