Courtage van de makelaar

Oké, je hebt je eerste baan en begint voorzichtig te kijken naar een koophuis. Dat is vandaag de dag niet altijd even makkelijk, maar een goede makelaar kan je helpen om de juiste keuzes te maken. Niet alleen als het gaat om de beste hypotheek, maar ook met betrekking tot het huis dat je in gedachten hebt. Een goede makelaar vertelt je direct of je de jackpot te pakken hebt, of dat je rekening moet houden met bijkomende kosten. Waar veel mensen minder bij stilstaan, is dat de makelaar zelf ook een prijs rekent voor zijn of haar diensten. Dat heet courtage en staat meestal gelijk aan 1,5 tot 2,5% van de verkoopprijs van de woning. Bij het kopen van een woning is de beloning vaak gekoppeld aan het onderhandelingsresultaat. Binnen de courtage vallen alle activiteiten die de makelaar onderneemt. Je kunt daarbij denken aan het organiseren van een open huis, het bijhouden van de lokale huizenmarkt, of de grondige inspectie van een woning die je op het oog hebt. Afhankelijk van de prijs van de woning kunnen een goedkope en dure makelaar soms wel duizenden euro’s van elkaar verschillen. Logisch, 1% van 300.000 euro is immers 3000 euro! Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over het courtage voor je een makelaarskantoor in de arm neemt. Je kunt rekening houden met de volgende punten:

  • De hoogte van de courtage
  • De kennis van de lokale markt
  • De alternatieve mogelijkheden

Allereerst kijk je natuurlijk naar het courtage van de makelaar. Je vergelijkt dat met het landelijk gemiddelde en kijkt of de prijs eerlijk is. Vraagt een bureau een courtage van 10%, dan is het verstandig om direct naar buiten te stappen. Zit een bureau onder het gemiddelde, zoek dan uit waarom dat zo is. Is de makelaar bijvoorbeeld net begonnen in de regio, dan zal hij een lagere prijs vragen om een marktaandeel te krijgen.

Courtage en kennis gaan hand in hand

 Het kan echter ook zo zijn dat een makelaar nog niet goed op de hoogte is van de lokale woningmarkt en daarom een lagere prijs rekent. Dat is meestal niet gunstig voor de klant. Een deskundige makelaar vraagt een hoger courtage, maar kan je op termijn ook veel geld besparen. Wanneer je een woning goedkoper kunt kopen, of duurder kunt verkopen, houd je onder de streep meer geld over, ook al betaal je wat meer voor de dienst zelf. Het kan ook zo zijn dat één kantoor in een bepaalde regio een monopolie heeft. Ook dan liggen de prijzen hoger, omdat je als klant geen andere mogelijkheden hebt. Bekijk vooraf goed wat de reden is van de hogere prijzen. Je kunt best wat meer betalen voor expertise, maar geef geen onnodig hoge bedragen uit aan lokale makelaars zonder ervaring. Wil je het courtage van verschillende kantoren met elkaar vergelijken? Ga dan eens naar de site van Makelaarskosten. Dit bedrijf helpt je met het vergelijken van verschillende aanbieders. Op makelaarkosten.nl vind je meer informatie en kun je direct beginnen met vergelijken. Waar wacht je nog op?

Alles in een

Sommige makelaars kiezen ervoor om een vaste prijs te vragen voor hun diensten. Dat lijkt misschien voordelig, maar hierdoor verliest hij of zij wel de motivatie om de beste prijs voor de woning te krijgen. Het geld is immers binnen, dus waarom die extra moeite doen? In veel gevallen is een percentuele beloning daarom een verstandige keuze. Bovendien is het zo dat je de courtage pas afdraagt nadat de woning verkocht is. Je hoeft je dan dus geen zorgen te maken over hoge kosten vooraf!  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn