Grenzen stellen bij je kind

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind. Dat is een gegeven. Toch is de opvoeding, ook met de beste intenties, niet altijd een makkelijke opgave. Bij Opvoeden Met Plezier kun je terecht voor opvoedingsadvies in de vorm van verschillende cursussen. Ben je als ouder onzeker over de opvoeding en loop je consequent tegen bepaalde problemen aan? Dan kan het ook voor jou belangrijk zijn om eens te kijken naar de patronen die er tussen jou en je kind spelen. Soms kunnen kleine aanpassingen in het gedrag al veel verschil maken. Een van de belangrijkste aspecten van de opvoeding is grenzen stellen bij je kind. Grenzen stellen voor je kind is iets waar veel ouders moeite mee hebben, want waar stel je die grenzen? Partners die samen een kind of meerdere kinderen opvoeden, hebben vaak ook weer andere idee├źn bij grenzen stellen bij het kind en waar die grenzen dan precies gesteld moeten worden. Een kind dat geen grenzen kent, is een ongelukkig kind. Hoewel kinderen in de verschillende fases van hun opvoeding steeds de grenzen zullen opzoeken, en daar natuurlijk ook graag overheen gaan, is het als ouder toch belangrijk om die grens steeds weer heel helder te stellen. Grenzen stellen bij je kind: 

  • Zorgt ervoor dat een kind in een afgebakende omgeving zijn wereld kan ontdekken
  • Maakt dat kinderen rustiger zijn en stabieler in het leven
  • Zorgt ervoor dat kinderen weten waar ze aan toe zijn 

Grenzen stellen bij je kind; waar precies?

Er zijn bijna net zo veel opvoedingsboeken als kinderen op de wereld en voor iedere methode valt wel wat te zeggen, maar waar niet over te twisten valt, is dat grenzen stellen bij je kind heel erg belangrijk is, en dat niet alleen, het is noodzakelijk! Grenzen stellen bij je kind maakt dat je kind binnen een duidelijk kader kan leven van waaruit het kind de wereld kan ontdekken op een rustige manier. Kalm onder de vleugels van de ouder die het kind begeleidt. Grenzen stellen bij je kind is misschien niet makkelijk, maar het is wel belangrijk om goed na te gaan waar jij wilt dat die grenzen liggen. Bij het stellen van grenzen is het verder zaak dat je je aan die grenzen houdt en consequent bent in het stellen van die grenzen. Een kind moet weten waar hij aan toe is. Wanneer een kind namelijk niet goed weet waar het aan toe is, dan zal het zich onrustig gaan gedragen. Ook zal een kind dat niet weet waar het aan toe is, eerder proberen grenzen op te zoeken en dat kan leiden tot vervelende situaties, trammelant en onrust in het gezin. Als ouder wil je niets liever dan het opbouwen van een intieme band met je kind waarbij het kind zich goed voelt en veilig om bij jou aan te kloppen. Om een intieme relatie met je kind op te kunnen bouwen, zijn grenzen stellen bij je kind van groot belang en zoals ik eerder al zei, noodzakelijk. 

Opvoeden Met Plezier

Loop je in de opvoeding van je kind of van je kinderen tegen bepaalde problemen aan? Dan is het misschien een goed idee om eens contact op te nemen met opvoedenmetplezier.nl. Hier kun je terecht wanneer je graag een cursus wilt volgen die je zal helpen weer een beter contact met je kind te ontwikkelen en bepaalde patronen te doorbreken die de opvoeding in de weg staan. Grenzen stellen bij je kind zal zeker een onderwerp zijn dat ter sprake komt bij de cursussen. Ga naar opvoedenmetplezier.nl en neem contact op.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn