Glijmiddel, het wondermiddel om seks zoveel beter te maken!

Glijmiddel lijkt nog steeds te worden gezien als iets dat slechts twee soorten mensen gebruiken: geile tienerjongens of oudere vrouwen die hun natuurlijke smering hebben verloren bij het ouder worden. Maar deze beredenering staat heel ver van de waarheid! Vaginacrème is niet alleen een plezier om te gebruiken (met zoveel texturen, sensaties en smaken om te proberen!), maar het is ook belangrijk voor veilig vrijen. Inderdaad, het gebruik van dit hulpmiddel vermindert het risico van scheuren en letsel – vooral als je anale of superruwe penetrerende seks hebt. Bovendien voelt het heerlijk! Glijmiddel expert Dokter Lifestyle legt uit hoe je het middel moet gebruiken en hoe het kleverige spul je seksuele ervaringen kan verbeteren.

Wat is glijmiddel en wanneer gebruik je het?

Je mag dit product niet verwarren met de smeermiddelen die gebruikt worden door je garage. De smeermiddelen waar we het over hebben, zijn glijmiddelen die worden gebruikt voor seksueel genot en comfort. Ze zorgen voor meer vocht of maken het glijden makkelijker, waardoor de sensaties als je vrijt vloeiender en natuurlijker worden. Met andere woorden: glijmiddel voegt olie toe aan de wielen van liefde. Het spreekt niet altijd voor zich en misschien klinkt het zelfs een beetje raar, maar gebruik glijmiddel om de smering te verhogen! Het vaginaal vocht van een vrouw hangt af van hormonen, die variëren binnen eeb bepaalde cyclus. De hoeveelheid vaginaal vocht kan anders zijn tijdens de menopauze, zwangerschap, maar ook tijdens stress, borstvoeding en het gebruik van sommige medicijnen (bijvoorbeeld anticonceptie). Bovendien heeft meer dan 30% van de vrouwen last van natuurlijke droogheid, zelfs als ze zich opgewonden voelen. En dit kan op elke leeftijd gebeuren.

  • Het product gebruiken met condooms: condooms zijn meestal al voorzien van glijmiddel (als ze niet bepoederd zijn), maar bij intense en/ of langdurige seks zal het middel uitdrogen. En een droog condoom breekt heel gemakkelijk. Dus, een condoom is alleen zo effectief als het extra glibberig makend middel dat je eraan toevoegt!
  • Het product gebruiken voor anale seks en het gebruik van anale speeltjes: de anus smeert niet van nature. Daarom is het uiterst belangrijk om een hulpmiddel te gebruiken bij anaal plezier. Zelfs als het voelt alsof het niet nodig is, kan het niet gebruiken van glijmiddel tijdens anale seks leiden tot anale kloven. Deze kunnen pas enkele uren na de geslachtsgemeenschap worden gevoeld.
  • Het product gebruiken met dental dams: deze vellen latex of polyurethaan worden gebruikt tussen de mond en vagina of anus tijdens orale seks om te voorkomen dat een geslachtsziekte wordt overgedragen. Gebruik glijmiddel op kant die de vulva of anus aanraakt. Dit zal de ervaring veel aangenamer maken.

Hoe gebruik je het?

Welk type glibberig makend middel je ook wilt gebruiken, je brengt het beter aan op je vingertoppen en vervolgens op de gewenste gebieden, of het nu een vulva, vagina, anus, penis, seksspeeltje, condoom of een ander lichaamsdeel is. Er is geen algemene regel over hoeveel je moet gebruiken. Het hangt gewoon af van het natuurlijk vermogen om de vagina vochtig te krijgen, of je een condoom gebruikt of niet, van het soort seksuele activiteit waar je mee bezig bent (voorspel, massages, anale seks, vaginale seks) en het specifieke product dat je hebt gekozen. Begin met een paar druppels (twee of drie) en kijk wat er gebeurt. Als je tevreden bent, stop bij die paar druppels. Niet tevreden? Gebruik dan wat meer! Onthoud dat het product niet eeuwig blijft meegaan. Na een tijdje worden de intieme delen weer droog en moet je opnieuw glijmiddel aanbrengen. Bij Dokter Lifestyle vind je alle soorten en smaken. Bekijk het veelzijdige aanbod op dokterlifestyle.com!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn