Het belang van een Turkije visum

Ongeveer vijf jaar geleden, in 2013, ging ik met mijn vrienden naar Turkije. Doen we op het vliegveld aankwamen kochten we daar de benodigde documenten om het land in te komen. Dat was simpel en overzichtelijk en iedereen begreep precies hoe het zat. Vorig jaar besloten we weer te gaan, als een soort afscheid van onze studententijd. Toen we op het vliegveld aankwamen, werden we tegengehouden door de douane. Of ze ons Turkije visum even mochten inzien. We waren met stomheid geslagen; we konden dat visum toch op de luchthaven kopen? Al gauw werd ons duidelijk dat dit niet langer aan de orde was. In 2015 heeft Turkije de regelgeving veranderd, waardoor nu iedereen voor vertrek de officiƫle documenten moet aanvragen. Onze onwetendheid kwam ons duur te staan: we moesten terug naar Nederland en mochten onze vakantie niet beginnen. We hebben de hele reis uiteindelijk een paar weken kunnen verzetten, maar het leerde ons wel het belang van het controleren van de wetgeving. Wil jij binnenkort afreizen naar Turkije? Zorg dan dus dat je een Turkije visum aanvraagt! Hieronder zal ik uitleggen hoe je dat doet:

  • Controleer of je aan de voorwaarden voldoet
  • Dien een geldige aanvraag aan
  • Bekijk alle gegevens zorgvuldig
  • Betaal het document en print het uit

Het kost geld om een Turkije visum aan te vragen. Daarom is het belangrijk dat je eerst controleert of je het echt nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld geen visum nodig als je enkel op doorreis bent in het land. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een vlucht naar Aziƫ boekt met een overstap in Istanbul. Als je niet langer dan 24 uur op de luchthaven aanwezig bent, heb je in principe geen Turkije Visum nodig. Wil je meer weten over de andere voorwaarden? Op evisumturkije-aanvragen vind je een compleet overzicht. Zo weet je direct of je het document nodig hebt, of dat je wat geld in je zak kan houden.

Turkije visum: geldigheid van je aanvraag

De gegevens op het Turkije visum moeten overeenkomen met de gegevens in je paspoort. Het gaat dan vooral om het paspoortnummer. Dit nummer is te vinden in de hoek van het paspoort, het wordt soms ook wel documentnummer genoemd. Wanneer je het Turkije visum aanvraagt, is het belangrijk dat je goed controleert of dit nummer klopt. Is dat het geval? Dan kun je in alle rust afreizen naar Turkije. Controleer uiteraard ook of de overige gegevens van de aanvraag kloppen. Je kunt dan denken aan de volledige naam van de reiziger, maar ook zaken als de nationaliteit of de geboortedatum. Het lijkt misschien overbodig om alles nog een keer na te lopen, maar het is verstandig dit wel te doen. Als bij aankomst blijkt dat het Turkije visum niet geldig is, bestaat de kans dat je het vliegveld niet mag verlaten. De geplande vakantie valt dan in het water! Wil je zeker weten dat de aanvraag van je Turkije visum goed verloopt? Ga dan naar bovenstaande site. De aanvraag die je doet wordt handmatig nagelopen door het personeel. Heb je een foutje gemaakt, dan is de kans groot dat zij dit opsporen voor de aanvraag wordt ingediend!

Het visum uitprinten

In de meeste gevallen is het niet nodig om het visum daadwerkelijk mee te nemen. Je kunt het digitaal laten scannen, mocht dat aan de orde zijn. Toch vinden sommige reizigers het prettiger om het papier gewoon bij zich te hebben. Doe waar jij je comfortabel bij voelt: print het document uit, of zorg dat je het paraat hebt om je laptop, tablet of telefoon. Een Turkije visum is zo geregeld!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn