Kozijnen van kunststof kopen

Ieder jaar ga ik aan het einde van het jaar aan de slag met het huis, om het goed te onderhouden. Vaak heb ik daar niet zo’n zin in, maar het moet wel gebeuren. Verven, schuren, de goot schoonmaken et cetera. Een klusje wat ik vaak oversla is het onderhouden van de kozijnen. Dat hoeft ook niet per se ieder jaar, maar als je niet wilt dat dingen gaan verrotten of lelijk gaan worden moet je het wel een keer doen. Ik wachtte daar blijkbaar te lang mee. Er kwamen kleine plekjes in de kozijnen. Ik had geen tijd om tussendoor de kozijnen op te knappen, dus aan het einde van het jaar waren ze op sommige stukken echt verrot. We hebben meer problemen met de kozijnen. Ze zijn sowieso vrij oud, en ze isoleren niet optimaal omdat ze van hout zijn. Mijn vrouw vond de kozijnen ook erg lelijk. Een jaar geleden hebben we de goot laten vervangen door een goot van kunststof. Het was een investering, maar het is nu veel makkelijker om de goot schoon te houden. Daarnaast past het een stuk beter bij de buitenkant van het huis. Ik kwam daardoor op het idee om ook kozijnen van kunststof te nemen, zodat we ook niet zaten met onderhoud en zodat mijn vrouw er ook blij mee kon zijn. Het werd toch hoog tijd om ze te vervangen. Ik vroeg een maat van me waar hij zijn kunststof kozijnen had gekocht, maar hij wist het zo niet meer. Het was al te lang geleden. Daarom besloot ik een kijkje te nemen op het internet. Ik na een tijdje gezocht te hebben op deze website terecht: benitech.nl. Ik was blij verrast met wat ik tegenkwam:

  • 20 jaar garantie.
  • De mogelijkheid om maandelijks te betalen.
  • De kozijnen worden voor je gemonteerd.

Kozijnen van kunststof, een investering

Ik heb het met mijn vrouw overlegd en zij vond het ook een goed idee om voor het nieuwe jaar over te stappen naar kozijnen van kunststof. De voordelen ervan zijn groot. Niet alleen is het goedkoper om kozijnen van kunststof te nemen, het is een ook een stuk duurzamer. Ook het feit dat ze makkelijker schoon te houden zijn vond ze fijn. Persoonlijk vond ik het feit dat je niet ieder jaar op je kozijnen hoeft te letten al genoeg overtuiging om te investeren. Je hoeft kozijnen van kunststof niet te verven, en ze kunnen niet verrotten. We hebben alle kozijnen laten vervangen. Hoewel het een grote uitgave was zijn we blij met het resultaat. Ons huis heeft een upgrade gekregen. Persoonlijk vind ik dat we waar voor ons geld gekregen hebben. De kozijnen van kunststof van Benitech waren betaalbaar. Daarnaast zie ik tijd en moeite ook als geld, de komende jaren hoef ik me geen zorgen meer te maken over mijn kozijnen. Ik kan me richten op alle andere klussen in het huis, daar zijn er al genoeg van. We merken daarnaast ook dat de kozijnen van kunststof in combinatie met de nieuwe ramen ervoor zorgen dat er een stuk minder tocht binnenkomt. Dat scheelt ons weer in onze stookkosten. 

Kozijnen voor iedereen

Ik heb vrienden en kennissen van ons geïnspireerd om ook hun houten kozijnen te vervangen met kozijnen van kunststof, ik verwees ze naar benitech.nl. Hopelijk geniet zij net zoveel als wij van het feit dat ze niet meer op dezelfde manier op hun kozijnen hoeven te letten. Ze kunnen het jaar doorkomen zonder over kozijnen na te denken. Ik raad iedereen aan om kozijnen van kunststof aan te schaffen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn