Wat is een woningkeuring precies en waar moet je op letten als je dit wilt gaan regelen?

Een woningkeuring is een keuring waarbij naar de staat van een woning wordt gekeken. Het doel van een deze keuring is om vast te stellen wat de staat van de woning is, om zo de veiligheid te verbeteren. Er zijn verschillende soorten woningen te koop. Elke woning is anders en scoort verschillend op het gebied van veiligheid. Een woningkeuring kan inzicht geven in de veiligheid van een woning. Wil je weten waar je op moet letten bij het regelen van een woningkeuring en wil je weten waar jij op de best mogelijke manier dit kunt regelen? Lees dan dit artikel.

Waarom kiezen voor een woningkeuring?

Een woningkeuring is dus erg belangrijk. Je wilt in een veilige woning wonen. Daarnaast is het belangrijk om een keuring te laten doen als je jouw huis gaat verkopen. Zo weet de koper hoe veilig een woning is en wordt het gemakkelijker om de woning te verkopen. Er zijn verschillende soorten keuringen, maar de bekendste is de NTA 8025 keuring. Bij deze keuring wordt gekeken naar de veiligheid. Is deze in orde? Dan krijg je een certificaat. Veiligheid is een breed begrip en wordt onderverdeeld in de volgende punten:

  • Brandveiligheid
  • De veiligheid van installaties
  • Veilig Wonen keurmerk

Dit zijn een aantal punten waarnaar gekeken wordt bij een NTA 8025 keuring. Je kunt zelf nog beslissen of je wilt dat er naar meer punten gekeken wordt. De brandveiligheid is essentieel, niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de verzekering. De veiligheid van installaties is ook belangrijk. Je hebt vast wel eens van koolstofmonoxide vergiftiging gehoord, dit komt door een installatie die niet veilig is. Regelmatig installaties laten keuren is dus echt belangrijk. Daarnaast kun je ook een Veilig Wonen keurmerk krijgen. Dit is een keurmerk op het gebied van inbraakbeveiliging en kan ook erg waardevol zijn. Kortom, door te kiezen voor een woningkeuring weet je hoe veilig jouw woning is en kun je precies zien waar je de veiligheid van jouw woning kunt verbeteren. Zo voel je je fijner in je eigen huis en is de kans groter dat je jouw huis verkoopt. Maar hoe regel je zo’n woningkeuring eigenlijk precies? Dat lees je in de volgende alinea.

De veiligheid van jouw woning verbeteren door een keuring?

Je weet nu wat je kunt verwachten bij een woningkeuring, nu is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je dit kunt regelen. De beste keuring regel je natuurlijk via www.nta8025.nl. Dit bedrijf staat bekend als een van de beste bedrijven op dit gebied. De website van dit bedrijf is zeer overzichtelijk, zo is het dus erg eenvoudig om te zien wat zij voor jou kunnen betekenen. Wanneer je er niet helemaal uitkomt, dan kun je eenvoudig contact opnemen met een expert van dit bedrijf die jou alles kan vertellen over een woningkeuring. Dit kan via de e-mail, maar ook via de telefoon. Doorgaans reageert dit bedrijf erg snel en zijn ze ook nog eens erg behulpzaam. Waar wacht je dus nog op! Ga nu naar de website van dit bedrijf en regel vandaag nog die erkende woningkeuring, zodat je de veiligheid van jouw woning flink kunt verbeteren! Succes met het regelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn